Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 271

Kcal / portion: 394

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1574 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 8%
Strösocker 5.0 msk 18%
Mascarpone } 200.0 gram 45%
Savoiardikex färdig 4.0 styck 9%
Bär sockerfrysta 125.0 gram 7%
Strösocker 0.5 dl 12%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Rör bär med socker. Låt stå.
- Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggvitor styva. Vispa äggulor och socker vitt i en annan bunke. Mjukrör mascarpone.
- Vänd ner mascarpone i ägguleblandningen. Vänd i äggvitan. Fyll smeten i koppar. Lägg en sked bär i mitten. Tryck ner savoardiekex så att lite bär trycks ner. Låt stå minst 20-30 minuter.
Passar till
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Tiramisu med bär i kopp
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan