Tiramisu med bär i kopp

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tiramisu med bär i kopp

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

2.0 

styck

Strösocker

5.0 

msk

Mascarpone }

200.0 

gram

 

Savoiardikex färdig

4.0 

styck

Bär sockerfrysta

125.0 

gram

Strösocker

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 271

Kcal / portion: 394

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1574 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 15%

Kolhydrater: 30%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 145 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 8%

Strösocker 5.0 msk 18%

Mascarpone } 200.0 gram 45%

 

Savoiardikex färdig 4.0 styck 9%

Bär sockerfrysta 125.0 gram 7%

Strösocker 0.5 dl 12%

Tillagning (1 tim )

  1. Rör bär med socker. Låt stå.
  2. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggvitor styva. Vispa äggulor och socker vitt i en annan bunke. Mjukrör mascarpone.
  3. Vänd ner mascarpone i ägguleblandningen. Vänd i äggvitan. Fyll smeten i koppar. Lägg en sked bär i mitten. Tryck ner savoardiekex så att lite bär trycks ner. Låt stå minst 20-30 minuter.

Passar till

Klassisk tiramisu

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Tiramisu med bär i kopp