Airams kålgott i gryta (LCHF-recept)

Airams kålgott i gryta (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Vitkål ansad

1.0 

kilo

Gul lök

1.0 

st stor

Blandfärs

500.0 

gram

Grädde

2.0 

dl

Creme fraiche

2.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Sojasås

 

 

Salt

 

 

Vitpeppar

 

 

Svartpeppar

 

 

Kryddpeppar

 

 

Lingon

 

 

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 578

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2888 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 378 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitkål ansad 1.0 kilo 10%

Gul lök 1.0 st stor 2%

Blandfärs 500.0 gram 33%

Grädde 2.0 dl 25%

Creme fraiche 2.0 dl 22%

Smör normalsaltat 2.0 msk 7%

Sojasås 0%

Salt 0%

Vitpeppar 0%

Svartpeppar 0%

Kryddpeppar 0%

Lingon 0%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > %

Kock:

Tillagning

  1. Grovtärna vitkål. Skala och hacka lök. Stek i omgångar i smör. Bryn färsen separat i smör.
  2. Blanda samman kål, lök och färs. Salta och peppar med alla sorters peppar. Häll i en skvätt soja för färgen. Tillsätt grädde och crème fraiche. Låt puttra 15-20 minuter tills kålen är mjuk.
  3. Serveras med osockrade eller lättsockrade lingon.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Låg portionsvikt vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta

Liknande recept som Airams kålgott i gryta (LCHF-recept)