Grön linssoppa med kyckling

Grön linssoppa med kyckling

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gröna linser torkade

3.0 

dl

Vatten till kokning

6.0 

dl

Mineralsalt

1.0 

tsk

Gul lök

1.0 

styck

Kycklingfilé med skinn

250.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Vatten till soppa

1.0 

liter

Kycklingfond konc.

3.0 

msk

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

Mineralsalt

 

 

Svartpeppar

 

 

Koriander färskhackad

1.0 

dl

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 387

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1548 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 2%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 652 gram)

Ingredienser

Visa:

Gröna linser torkade 3.0 dl 47%

Vatten till kokning 6.0 dl 0%

Mineralsalt 1.0 tsk 0%

Gul lök 1.0 styck 3%

Kycklingfilé med skinn 250.0 gram 24%

Olivolja 2.0 msk 15%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%

Vatten till soppa 1.0 liter 0%

Kycklingfond konc. 3.0 msk 8%

Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%

Mineralsalt 0%

Svartpeppar 0%

Koriander färskhackad 1.0 dl 0%

 

Kock:

Tillagning

  1. Skölj och koka linserna i vatten och salt i ca 30 minuter
  2. Skala och hacka löken, skär kycklingen i små tärningar och bryn dem i oljan i en stor kastrull i några minuter.
  3. Lägg i löken och vitlöken (pressad) och fräs i ytterligare några minuter, tills löken blivit genomskinlig.
  4. Tillsätt vattnet, fonden, tomatpurén och koka upp.
  5. Häll i de kokta linserna och koka några minuter till.
  6. Salta och peppra efter smak. Hacka koriandern och strö över den färdiga soppan

Kockens kommentar

Ur boken "Pauluns GI-mat", Fredrik och Karoliina Paulun.

Med ca 150g extra kyckling i soppan utöver den angivna mängden (motsvarar ca en filé)ger soppan ca 40 kcal mer/port (= 263 Kcal/port)- och mättar mer.

Fler recept inom Fågelsoppa

Liknande recept som Grön linssoppa med kyckling