
Broccolilåda med köttfärs och gorgonzola (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 759

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3037 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 17%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 500.0 gram 30%
Gul lök 1.0 styck 2%
Bacon 1.0 förp. 16%
Champinjoner 10.0 styck 2%
Gorgonzola } 150.0 gram 16%
Creme fraiche 2.0 dl 21%
Broccoli 500.0 gram 5%
Smör normalsaltat 2.0 msk 6%
Riven ost 2.0 msk 1%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Tillagning
- Sätt ugnen på 200ºC. Skala och hacka lök. Skär bacon och champinjoner i bitar. Skär broccoli i buketter. Riv ost.
- Fräs löken i smör. Tillsätt bacon och ckampinjoner. Stek tills bacon är knaprig. Tiillsätt färs. Stek tills all färs har fått färg.
- Tillsätt gorgonzola och crème fraiche. Rör tills osten har smält. Smaka av med peppar.
- Smöra en ugnsfast form. Lägg broccoli i botten. Häll färsen över. Strö över riven ost. Grädda i ugnen 20-25 minuter tills osten har fått fin färg och broccolin är mjuk.
- Servera gärna med en krispig sallad.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt, vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.L4
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Broccolilåda med köttfärs och gorgonzola (LCHF-recept)
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan