Tagliatelle med spenat, tomat och pecorino

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tagliatelle med spenat, tomat och pecorino

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tagliatelle färsk

500.0 

gram

Tomater

5.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

King solo vitlök

1.0 

styck

Chilifrukt röd

0.5 

styck

Babyspenat

1.0 

förp.

Olivolja

2.0 

msk

Pecorino ost 31%

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om bandspagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 269

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1076 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 442 gram)

Ingredienser

Visa:

Tagliatelle färsk 500.0 gram 61%

Tomater 5.0 styck 8%

Gul lök 1.0 styck 5%

King solo vitlök 1.0 styck 3%

Chilifrukt röd 0.5 styck 0%

Babyspenat 1.0 förp. 2%

Olivolja 2.0 msk 21%

Pecorino ost 31% 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om bandspagetti > Äts ej

Tillagning (12 min )

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomater i bitar. Hacka chili.
  2. Sätt 2 kastruller på spisen, en stor och hög, en låg och vid. Koka upp vatten (gärna i vattenkokare då det går jättesnabbt).
  3. Fräs lök, vitlök och chili i oljan i den mindre kastrullen. Tillsätt tomater.
  4. Koka pasta i den större kastrullen med vattnet från vattenkokaren. 
  5. Koka tomatblandningen medan pastan kokar. Vänd ner spenat.
  6. Häll av pastan. Vänd ner i tomatkastrullen. Skaka runt allt. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Riv så mycket ost du tycker om över. Klart.

Kockens kommentar

Det tar cirka 10-15 minuter om du har en vattenkokare eller induktionsspis. Läs mer om tagliatelle och pecorino  > klicka på ingredienserna.

Fler recept inom Pasta helt enkelt

Liknande recept som Tagliatelle med spenat, tomat och pecorino