Oxfilé med getost och blomkålspuré (GI-recept)

Oxfilé med getost och blomkålspuré (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé skiva 2-3 cm

4.0 

skivor

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Getost (chèvre)

4.0 

skivor

Rosmarin

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Blomkålspuré

 

 

 

Blomkål helt huvud

1.0 

huvud

Grädde

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Rosmarin färskhackad

0.5 

msk

 

Fransk sallad

 

 

 

Bananschalottenlök

2.0 

styck

Vitvinsvinäger

2.0 

tsk

Friséesallat

200.0 

gram

Gräslök

1.0 

kruka

Körvel hackad

1.5 

dl

Haricots verts färska

100.0 

gram

Romansallat

2.0 

krukor

Salt

 

 

 

Dressing

 

 

 

Vitlök torkad

1.5 

klyftor

Vinäger

4.0 

msk

Dijonsenap ¤

1.0 

msk

Jungfruolja oliv (extra virgin)

1.0 

dl

Svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 1008

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4030 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 10%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 729 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé skiva 2-3 cm 4.0 skivor 31%

Smör normalsaltat 2.0 msk 5%

Getost (chèvre) 4.0 skivor 17%

Rosmarin 0%

Salt och peppar 0%

 

Blomkålspuré 

Blomkål helt huvud 1.0 huvud 5%

Grädde 2.0 dl 18%

Salt och peppar 0%

Rosmarin färskhackad 0.5 msk 0%

 

Fransk sallad 

Bananschalottenlök 2.0 styck 2%

Vitvinsvinäger 2.0 tsk 0%

Friséesallat 200.0 gram 1%

Gräslök 1.0 kruka 0%

Körvel hackad 1.5 dl 0%

Haricots verts färska 100.0 gram 1%

Romansallat 2.0 krukor 1%

Salt 0%

 

Dressing 

Vitlök torkad 1.5 klyftor 0%

Vinäger 4.0 msk 0%

Dijonsenap ¤ 1.0 msk 0%

Jungfruolja oliv (extra virgin) 1.0 dl 19%

Svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250ºC. Salta och peppra köttet. Bryn hastigt i het stekpanna. Lägg på ett ugnsfast fat. Placera en skiva getost på på varje filé. Salta och peppra. Garnera med rosmarin. Sätt in i övre delen av ugnen cirka 10 minuter.
  2. Skär blomkål i buketter. Lägg i en kastrull. Häll över grädde. Låt koka upp. Koka på svag värme cirka 10 minuter, den ska vara helt genomkokt.
  3. Mixa med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och skiva schalottenlök tunt. Lägg i en liten skål. Häll på vinäger. Låt stå 10-15 minuter.
  5. Dra loss alla mörkgröna blad i frisésallad och kasta, för de är bittra. Skär sedan loss alla gulvita blad. Skölj i iskallt vatten med gräslök och körvel. Torka på en handduk. Lägg i en stor salladsskål.
  6. Koka bönor i saltat vatten 1 minut. Låt rinna av. Lägg i salladsskålen. Bryt av romansallad. Skär i bitar. Lägg i skålen.
  7. Ta upp löken ur vinägern. Strö över salladsbladen.
  8. Skala och hacka vitlök fint. Häll vinäger i en skål. Tillsätt senap, vitlök och en nypa salt. Vispa sedan i olja tills dressingen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen. Rör om. Servera genast.

Kockens kommentar

GBR 1 = lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Oxfilé, tournedos

Liknande recept som Oxfilé med getost och blomkålspuré (GI-recept)