
Kycklingwok (GI)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 559

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1118 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 400.0 gram 53%
Rapsolja 2.0 msk 20%
Fänkål 1.0 styck 6%
Paprika färsk 2.0 styck 4%
Gul lök 1.0 styck 5%
Salladslök 1.0 styck 0%
Champinjoner 10.0 styck 5%
Broccoli färsk 2.0 stjälkar 4%
Marinad
Hönsbuljong avfettad 1.0 dl 0%
Sojasås 2.0 msk 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Peppar 0%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Tillagning
- Strimla kyckling. Krossa vitlök. Skiva ingefära. Rör ihop marinaden i en skål eller plastpåse. Tänk på att ingefära är starkt så dosera efter smak. Lägg i filéerna. Låt stå över natten.
- Hacka fänkål och paprika. Skala och hacka lök och salladslök. Skiva champinjoner. Skär broccoli i små buketter. Hacka örter.
- Stek filéerna i en varm wokpanna eller stekpanna med lite olja. Vänd bitarna ofta. Ta upp köttet. Håll det varmt.
- Fräs grönsakerna i resten av oljan några minuter. Vänd ofta så att det inte bränns.
- Tillsätt kycklingen och marinaden. Fräs under omrörning. Strö över örtkryddor. Servera.
Kockens kommentar
GBR 2 = lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Kycklingwok (GI)
-
Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Limekyckling med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling Rydberg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Majskycklingbröst med dillkräm
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan