Rödbetssallad med halstrad gravad lax (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödbetssallad med halstrad gravad lax (plockmat)

Lägg till ingredienser

Småportioner: 8

Lax gravad

250.0 

gram

Rödbeta

350.0 

gram

Senap svensk

0.8 

dl

Strösocker

3.0 

msk

Vinäger

0.2 

dl

Salt

1.0 

tsk

Vitpeppar

0.5 

tsk

Matolja (rapsolja)

2.0 

dl

Dill

1.0 

knippe

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

De Saint Gall Brut Rosé

Mousserat torrt rosévin
Pris: 249 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 281

Kcal / portion: 316

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2530 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 23%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 113 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax gravad 250.0 gram 18%

Rödbeta 350.0 gram 6%

Senap svensk 0.8 dl 5%

Strösocker 3.0 msk 7%

Vinäger 0.2 dl 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Vitpeppar 0.5 tsk 0%

Matolja (rapsolja) 2.0 dl 63%

Dill 1.0 knippe 1%

Tillagning (45 min )

  1. Koka rödbetor. Spola kallt och dra av skalet. Hacka dill.
  2. Blanda senap med socker, vinäger, salt och peppar så att sockret smälter. Tillsätt oljan sakta under kraftig omrörning. Blanda sist i dillen.
  3. Skär ner rödbetorna i mindre bitar. Blanda med senapsåsen. Lägg rödbetsalladen i fina glas eller små portionsskålar.
  4. Skär laxen i centimetertjocka skivor. Hetta upp en stekpanna. Vänd laxen hastigt i den heta pannan på båda sidor. Lägg laxen på rödbetsalladen.

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Rödbetssallad med halstrad gravad lax (plockmat)