Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 281

Kcal / portion: 316

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2530 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 23%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lax gravad 250.0 gram 18%
Rödbeta 350.0 gram 6%
Senap svensk 0.8 dl 5%
Strösocker 3.0 msk 7%
Vinäger 0.2 dl 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Vitpeppar 0.5 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 2.0 dl 63%
Dill 1.0 knippe 1%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Koka rödbetor. Spola kallt och dra av skalet. Hacka dill.
- Blanda senap med socker, vinäger, salt och peppar så att sockret smälter. Tillsätt oljan sakta under kraftig omrörning. Blanda sist i dillen.
- Skär ner rödbetorna i mindre bitar. Blanda med senapsåsen. Lägg rödbetsalladen i fina glas eller små portionsskålar.
- Skär laxen i centimetertjocka skivor. Hetta upp en stekpanna. Vänd laxen hastigt i den heta pannan på båda sidor. Lägg laxen på rödbetsalladen.
Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Rödbetssallad med halstrad gravad lax (plockmat)
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan