Olivkyckling

Olivkyckling

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklinglårfilé

6.0 

styck

Kycklingbuljong avfettad

1.5 

dl

Rödvin

1.5 

dl

Salt och svartpeppar

 

 

Fetaost

50.0 

gram

Oliver svarta kärnfria

15.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 225

GBR (GI) / port: 0

Recept: 901 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 6%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 170 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinglårfilé 6.0 styck 52%

Kycklingbuljong avfettad 1.5 dl 1%

Rödvin 1.5 dl 13%

Salt och svartpeppar 0%

Fetaost 50.0 gram 16%

Oliver svarta kärnfria 15.0 styck 7%

Smör normalsaltat 1.0 msk 11%

Kock:

Tillagning

  1. Lägg buljongtärningen i en kastrull, häll på vin och vatten, låt reducera i 7-8 minuter.
  2. Lägg kycklingen på en skärbräda, salta och peppra båda sidor. Stek i smör så de får lite färg.
  3. Flytta över till en ungsform. Häll över buljongblandningen och tillaga i ugn 175 grader i 15-20 minuter.
  4. Ta ut formen och smula över fetaost och strö över oliverna.
  5. Servera med ris eller ett gott hembakat bröd.

Kockens kommentar

Bäst blir det med färsk majskyckling, (jag tar alltid Bjärefågel). Jag använder ekologisk buljongtärning. Naturligtvis kan man ta de oliver man tycket mest om.

Fler recept inom Kycklingben i ugn

Liknande recept som Olivkyckling