Falsk portvinstryffel

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Falsk portvinstryffel

Lägg till ingredienser

Antal tryfflar: 20

Mörk choklad

200.0 

gram

Smör rumsvarmt

100.0 

gram

Florsocker

1.8 

dl

Portvin

0.5 

dl

 

Garnering:

 

Kakaopulver

2.0 

msk

Flingsalt

2.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Ischokladformar

 

 

Sprits och tyll >

 

 

Om chokladtryffel >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 496

Kcal / portion: 117

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2347 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 30%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 24 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 200.0 gram 46%

Smör rumsvarmt 100.0 gram 31%

Florsocker 1.8 dl 18%

Portvin 0.5 dl 3%

 

Garnering:

Kakaopulver 2.0 msk 2%

Flingsalt 2.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Ischokladformar Äts ej

Sprits och tyll > Äts ej

Om chokladtryffel > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Smält choklad till 35°C.
  2. Vispa smör och florsocker vitt. Häll i chokladen. Fortsätt vispa medan du sakta häller i portvinet.
  3. Spritsa upp i små pappformar. Sikta över kakao. Eller spritsa på en plåt och vänd i kakao. Strö över lite salt.
  4. Ställ svalt, inte kallt!

Kockens kommentar

Superenkla "tryfflar" som är snabba att svänga ihop. Chokladtryffel är ursprungligen en konfekttyp gjord av choklad och varm grädde, så kallad ganache. Som så ofta missbrukas ursprungnamnen för att det låter fint. Läs mer > Om chokladtryffel.

Fler recept inom Chokladtryffel, praliner, bollar

Liknande recept som Falsk portvinstryffel