Tvärnöskinka med kanelkokt fikon och hasselnötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tvärnöskinka med kanelkokt fikon och hasselnötter

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tvärnöskinka lufttorkad ¤

8.0 

skivor

Fikon färska

4.0 

styck

Portvin

1.5 

dl

Rödvinsvinäger

2.0 

tsk

Råsocker

2.0 

msk

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Kanelstång

1.0 

styck

Hasselnötskärnor

8.0 

styck

Sallatsblad

 

 

Rapsolja kallpressad

 

 

Flingsalt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 2

Recept: 800 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 118 gram)

Ingredienser

Visa:

Tvärnöskinka lufttorkad ¤ 8.0 skivor 29%

Fikon färska 4.0 styck 15%

Portvin 1.5 dl 28%

Rödvinsvinäger 2.0 tsk 0%

Råsocker 2.0 msk 12%

Smör normalsaltat 1.0 msk 12%

Kanelstång 1.0 styck Äts ej

Hasselnötskärnor 8.0 styck 7%

Sallatsblad 0%

Rapsolja kallpressad 0%

Flingsalt 0%

Tillagning (15 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela fikon. Vänd snittytan i råsocker. Hetta upp en stekpanna. Lägg i fikonen med sockersidan neråt. Låt sockret karamelliseras.
  3. Slå på portvin, vinäger, kanelstång och smör. Vänd fikonet och reducera vätskan till hälften. Tag av.
  4. Rosta och skala hasselnötter. Dela nötterna.
  5. Värm fikon. Vänd blad med lite rapsolja och flingsalt.
  6. Lägg skinka på tallrikar. Lägg på fikon. Slå över den varma lagen. Lägg på blad. Avsluta med nötter.

Kockens kommentar

Hittar du inte tvärnöskinka går det givetvis lika bra med något annat som t.ex. parmaskinka, kanske en god rostbiff osv.

Fler recept inom Köttförrätter

Liknande recept som Tvärnöskinka med kanelkokt fikon och hasselnötter