Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 2
Recept: 800 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tvärnöskinka lufttorkad ¤ 8.0 skivor 29%
Fikon färska 4.0 styck 15%
Portvin 1.5 dl 28%
Rödvinsvinäger 2.0 tsk 0%
Råsocker 2.0 msk 12%
Smör normalsaltat 1.0 msk 12%
Kanelstång 1.0 styck Äts ej
Hasselnötskärnor 8.0 styck 7%
Sallatsblad 0%
Flingsalt 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela fikon. Vänd snittytan i råsocker. Hetta upp en stekpanna. Lägg i fikonen med sockersidan neråt. Låt sockret karamelliseras.
- Slå på portvin, vinäger, kanelstång och smör. Vänd fikonet och reducera vätskan till hälften. Tag av.
- Rosta och skala hasselnötter. Dela nötterna.
- Värm fikon. Vänd blad med lite rapsolja och flingsalt.
- Lägg skinka på tallrikar. Lägg på fikon. Slå över den varma lagen. Lägg på blad. Avsluta med nötter.
Kockens kommentar
Hittar du inte tvärnöskinka går det givetvis lika bra med något annat som t.ex. parmaskinka, kanske en god rostbiff osv.
Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som Tvärnöskinka med kanelkokt fikon och hasselnötter
-
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Gravad oxfilé (förrätt)
Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana
-
Örtgravad älgfilé (förrätt)
Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesamcarpaccio (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan