
Rödbetsrelish
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 224

GBR (GI) / port: 1
Recept: 897 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 19%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödbeta 200.0 gram 10%
Kapris 2.0 msk 1%
Fetaost 150.0 gram 50%
Balsamvinäger vit } 1.0 msk 2%
Olivolja 3.0 msk 38%
Svartpeppar 0.5 tsk 0%
Kock: Tina Nordström
Uppdragsgivare: Citygross
Tillagning (1 tim 15 min )
- Borsta rödbetor rena. Skär av blasten. Koka betorna mjuka under lock, cirka 50 minuter. Känn efter med en sticka.
- Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen.
- Mixa allt till en ganska grov röra. Späd eventuellt med lite vatten.
- Servera relishen tillsammans med spenatsalladen och rödlökspizzan. Eller bred på små bruchetta och ha som drinktilltugg.
Passar till
Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤
Liknande recept som Rödbetsrelish
-
Guacamole, mexikansk avokadoröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mexikansk guacamole med chili
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mild avokadoröra (guacamole)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hummus med tahini, tillbehör till mat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tahinipasta, tillbehör till orientalisk mat
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kikärtsröra, hummus
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Syrlig vegetarisk kikärtsröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Paprika- och fetaoströra till smörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tzatziki (tsatsiki, cocik) - grundrecept
Tid: 35 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan