Rödbetsrelish

Rödbetsrelish

Lägg till ingredienser

Sats dl: 4

Rödbeta

200.0 

gram

Kapris

2.0 

msk

Fetaost

150.0 

gram

Balsamvinäger vit }

1.0 

msk

Olivolja

3.0 

msk

Svartpeppar

0.5 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 224

GBR (GI) / port: 1

Recept: 897 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 19%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 99 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 200.0 gram 10%

Kapris 2.0 msk 1%

Fetaost 150.0 gram 50%

Balsamvinäger vit } 1.0 msk 2%

Olivolja 3.0 msk 38%

Svartpeppar 0.5 tsk 0%

Kock: Tina Nordström

Uppdragsgivare: Citygross

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Borsta rödbetor rena. Skär av blasten. Koka betorna mjuka under lock, cirka 50 minuter. Känn efter med en sticka.
  2. Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen.
  3. Mixa allt till en ganska grov röra. Späd eventuellt med lite vatten.
  4. Servera relishen tillsammans med spenatsalladen och rödlökspizzan. Eller bred på små bruchetta och ha som drinktilltugg.

Passar till

Spenatsallad

Rödlökspizza

Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤

Liknande recept som Rödbetsrelish