Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 65
 
    
                Kcal / portion: 614
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 2457 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blekselleri 2.0 stjälkar 0%
Morot 2.0 styck 3%
King solo vitlök 1.0 styck 1%
Zucchini 1.0 styck 2%
Gul lök 1.0 styck 2%
Purjolök 0.5 styck 1%
Olivolja 2.0 msk 9%
Savojkål ansad 0.2 styck 2%
Tomater hela burk 2.0 burkar 6%
Vita bönor i tomatsås burk 1.0 burk 16%
Grönsaksbuljong } 1.0 liter 2%
el. grönsaksfond konc.+vatten Äts ej
Vitt matbröd 4.0 skivor 13%
Parmesan 0%
Frikadeller:
Kalvfärs 400.0 gram 30%
Ägg 2.0 styck 5%
Parmesan nyriven 1.0 dl 7%
Persilja 0.5 kruka 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kockskolan:
Om frikadeller > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Krossa vitlök. Hacka persilja. Blanda ingredienserna till frikadellerna. Rulla till bollar. Koka dem sakta i grönsaksbuljong tills de flyter upp. Lyft ur frikadellerna med hålslev.
- Skala lök och vitlök, hacka fint. Skala och skär morot i cm-stora bitar. Skiva blekselleri och purjolök. Skär ner zucchini i cm-bitar. Strimla savojkål.
- Fräs lök och vitlök i olivolja i 5 minuter på svag värme. Slå på tomater och koka i 5 minuter. Tillsätt morötter, blekselleri och grönsaksbuljong, koka i 10 minuter.
- Sila av bönor och spola av i vatten. Tag en slev av soppan och 1/3 av bönorna och mixa det till en puré.
- Tillsätt savoykål, zucchini, bönpuré och resten av bönorna. Koka 5-6 minuter till under lock. Smaka av med salt och peppar.
- Rosta det vita brödet och lägg i botten på en djup tallrik. Slå på soppa. Ringla lite olivolja på. Lägg i frikadeller och riv över parmesan.
Kockens kommentar
En mycket god, mustig och mättande soppa som även passar utmärkt som vegetarisk utan frikadeller och med vegetarisk fond.
Fler recept inom Köttsoppa
Liknande recept som Grönsakssoppa med frikadeller
- 
                
                    Klassisk köttsoppaTid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, UppsalastuvningTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppaTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Skotsk lammsoppaTid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Borsch/borsjtj - ukrainsk/rysk rödbetssoppaTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Klassisk oxsvanssoppaTid: 4 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Viltsoppa av köttresterTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Oxsvanssoppa med vitlökskrutongerTid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Broccolisoppa med chorizoTid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Brynt kålsoppa med frikadellerTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              