Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2457 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blekselleri 2.0 stjälkar 0%
Morot 2.0 styck 3%
King solo vitlök 1.0 styck 1%
Zucchini 1.0 styck 2%
Gul lök 1.0 styck 2%
Purjolök 0.5 styck 1%
Olivolja 2.0 msk 9%
Savojkål ansad 0.2 styck 2%
Tomater hela burk 2.0 burkar 6%
Vita bönor i tomatsås burk 1.0 burk 16%
Grönsaksbuljong } 1.0 liter 2%
el. grönsaksfond konc.+vatten Äts ej
Vitt matbröd 4.0 skivor 13%
Parmesan 0%
Frikadeller:
Kalvfärs 400.0 gram 30%
Ägg 2.0 styck 5%
Parmesan nyriven 1.0 dl 7%
Persilja 0.5 kruka 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kockskolan:
Om frikadeller > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Krossa vitlök. Hacka persilja. Blanda ingredienserna till frikadellerna. Rulla till bollar. Koka dem sakta i grönsaksbuljong tills de flyter upp. Lyft ur frikadellerna med hålslev.
- Skala lök och vitlök, hacka fint. Skala och skär morot i cm-stora bitar. Skiva blekselleri och purjolök. Skär ner zucchini i cm-bitar. Strimla savojkål.
- Fräs lök och vitlök i olivolja i 5 minuter på svag värme. Slå på tomater och koka i 5 minuter. Tillsätt morötter, blekselleri och grönsaksbuljong, koka i 10 minuter.
- Sila av bönor och spola av i vatten. Tag en slev av soppan och 1/3 av bönorna och mixa det till en puré.
- Tillsätt savoykål, zucchini, bönpuré och resten av bönorna. Koka 5-6 minuter till under lock. Smaka av med salt och peppar.
- Rosta det vita brödet och lägg i botten på en djup tallrik. Slå på soppa. Ringla lite olivolja på. Lägg i frikadeller och riv över parmesan.
Kockens kommentar
En mycket god, mustig och mättande soppa som även passar utmärkt som vegetarisk utan frikadeller och med vegetarisk fond.
Fler recept inom Köttsoppa
Liknande recept som Grönsakssoppa med frikadeller
-
Klassisk köttsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Skotsk lammsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Borsch/borsjtj - ukrainsk/rysk rödbetssoppa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk oxsvanssoppa
Tid: 4 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltsoppa av köttrester
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvanssoppa med vitlökskrutonger
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolisoppa med chorizo
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan