Lägg till ingredienser

Sats: 1

Mörk choklad

300.0 

gram

Rispuffar, rice krispies

5.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

Värma i vattenbad >

 

 

Så tempereras choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 506

Kcal / portion: 1897

GBR (GI) / port: 72

Recept: 1897 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 23%

Kolhydrater: 68%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 375 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 300.0 gram 85%

Rispuffar, rice krispies 5.0 dl 15%

 

Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Värma i vattenbad > Äts ej

Så tempereras choklad > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Använd vattenbadskastrull. Läs mer > Koka i vattenbad. Koka upp vatten.
  2. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Lägg i vattenbadskärlet.
  3. Ta av kastrullen från plattan när vattnet kokar. Sätt i kärlet med choklad. Rör om med slickepott (gummiskrapa) tills all choklad smält. Ta ur kärlet.
  4. Blanda med rispuffar. Rör om så att puffarna täcks runt om med choklad.
  5. Bred ut smeten på smörpapper. Låt stelna i två timmar, eller ställ i kylen så går det fortare.
  6. Skär eller bryt upp i godisstora bitar.

Kockens kommentar

Choklad måste värmas försiktigt. Gör man fel riskerar man att chokladen smälter i rumsvärme (läs mer > Så smälts choklad). Bäst är att "temperera" chokladen (se recept > Temperera choklad). Läs mer > Så tempereras choklad.

Tillhörande recept

Temperera choklad

Fler recept inom Choklad och nougat

Liknande recept som Krispig rischoklad