Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 506

Kcal / portion: 1897

GBR (GI) / port: 72
Recept: 1897 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 23%
Kolhydrater: 68%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mörk choklad 300.0 gram 85%
Rispuffar, rice krispies 5.0 dl 15%
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Värma i vattenbad > Äts ej
Så tempereras choklad > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Använd vattenbadskastrull. Läs mer > Koka i vattenbad. Koka upp vatten.
- Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Lägg i vattenbadskärlet.
- Ta av kastrullen från plattan när vattnet kokar. Sätt i kärlet med choklad. Rör om med slickepott (gummiskrapa) tills all choklad smält. Ta ur kärlet.
- Blanda med rispuffar. Rör om så att puffarna täcks runt om med choklad.
- Bred ut smeten på smörpapper. Låt stelna i två timmar, eller ställ i kylen så går det fortare.
- Skär eller bryt upp i godisstora bitar.
Kockens kommentar
Choklad måste värmas försiktigt. Gör man fel riskerar man att chokladen smälter i rumsvärme (läs mer > Så smälts choklad). Bäst är att "temperera" chokladen (se recept > Temperera choklad). Läs mer > Så tempereras choklad.Tillhörande recept
Fler recept inom Choklad och nougat
Liknande recept som Krispig rischoklad
-
Smälta choklad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Temperera choklad, IMP-metoden och tablering
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyr
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gianduja, hemlagad mjuk chokladnougat
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Wienernougat, klassisk julgodis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ischoklad med russin och rispuffar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ischoklad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Radiokaka, källarkaka, Kalter Hund - ischokladkaka
Tid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Nötbomber
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina