 
              
              Mörk choklad med fikon och digestivekex
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 474
 
    
                Kcal / portion: 329
 
    
                GBR (GI) / port: 8
Recept: 2632 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 22%
Kolhydrater: 62%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Mörk choklad 225.0 gram 46%
Digestivekex choklad 15.0 styck 43%
Fikon torkade 100.0 gram 11%
Skal av apelsin 0.5 styck 0%
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Kock: Tina Nordström
Uppdragsgivare: Citygross
Tillagning (35 min )
- Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Läs mer > Så smälts choklad.
- Grovkrossa kexen och skär fikonen i grova bitar. Blanda ner kex, fikon och rivet apelsinskal i chokladsmeten.
- Alt. 1 lite svårare: Låt smeten svalna i en skål. När den är ”greppbar” rulla ut den och lägg på smörpapper. 
- Till servering: Pudra rullen med florsocker och skär sedan upp den i bitar.
- Alt. 2 lite lättare: Klä en brödform med smörpapper. Häll i smeten och låt den svalna. Skär den i önskad storlek.
Kockens kommentar
Tips! Lägg hela ”chokladblocket” på en skärbräda och låt alla själv skära sin choklad.
Fler recept inom Choklad och nougat
Liknande recept som Mörk choklad med fikon och digestivekex
- 
                
                    Smälta chokladTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Temperera choklad, IMP-metoden och tableringTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyrTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessertSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gianduja, hemlagad mjuk chokladnougatTid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Wienernougat, klassisk julgodisTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ischoklad med russin och rispuffarTid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    IschokladTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Radiokaka, källarkaka, Kalter Hund - ischokladkakaTid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    NötbomberTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina 
 Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              