Mörk choklad med fikon och digestivekex

Mörk choklad med fikon och digestivekex

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Mörk choklad

225.0 

gram

Digestivekex choklad

15.0 

styck

Fikon torkade

100.0 

gram

Skal av apelsin

0.5 

styck

Florsocker till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 474

Kcal / portion: 329

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2632 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 22%

Kolhydrater: 62%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 69 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 225.0 gram 46%

Digestivekex choklad 15.0 styck 43%

Fikon torkade 100.0 gram 11%

Skal av apelsin 0.5 styck 0%

Florsocker till garnering 0%

 

Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Kock: Tina Nordström

Uppdragsgivare: Citygross

Tillagning (35 min )

  1. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Läs mer > Så smälts choklad.
  2. Grovkrossa kexen och skär fikonen i grova bitar. Blanda ner kex, fikon och rivet apelsinskal i chokladsmeten.
  3. Alt. 1 lite svårare: Låt smeten svalna i en skål. När den är ”greppbar” rulla ut den och lägg på smörpapper.
  4. Till servering: Pudra rullen med florsocker och skär sedan upp den i bitar.
  5. Alt. 2 lite lättare: Klä en brödform med smörpapper. Häll i smeten och låt den svalna. Skär den i önskad storlek.

Kockens kommentar

Tips! Lägg hela ”chokladblocket” på en skärbräda och låt alla själv skära sin choklad.

Fler recept inom Choklad och nougat

Liknande recept som Mörk choklad med fikon och digestivekex