
Tomat- och kaprissill
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 261

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1305 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 18%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Matjessill 5.0 filéer 54%
Tomatpuré konserv 1.0 dl 3%
Matolja neutral (ej oliv) 0.5 dl 30%
Farinsocker 2.5 msk 8%
Ättikssprit 1.5 msk 1%
Purjolök strimlad 1.0 dl 1%
Dill finhackad 1.5 dl 1%
Kapris 3.0 msk 1%
Citronskal 0.5 styck 0%
Kock: Tina Nordström
Uppdragsgivare: Citygross
Tillagning (20 min )
- Skär sillen i bitar.
- Blanda ihop tomatpurén, oljan, ättikan, purjolöken, dillen, kaprisen och citronskalet. Smaksätt ev. med mer ättika.
- Häll över sillen och låt den dra ett par timmar innan servering.
Kockens kommentar
Fler recept inom Sillinläggningar
Liknande recept som Tomat- och kaprissill
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sursild - enkel norsk inlagd sill
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin och honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Havtornssill
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika
-
Glöggsill
Tid: 10 min (+ 48 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk kryddsill
Tid: 20 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
Många saker påverkar en sillinläggnings hållbarhet: Salthalt och surhetsgrad, temperaturer, hygien, kombinationer med andra livsmedel som som kan föra över bakterier som persilja eller purjolök (jordbakterier) eller andra bakterievänliga ingredienser som majonnäs och ägg.
Bevaras sillinläggningen i kyl (max + 8 grader) är innehållet fräscht i minst 10 dagar. Det kan dock hålla sig längre. Lukta och smaka! Känns det bra är den bra. Sill i krämig sås har något kortare hållbarhet än sill i tunnare sås, cirka 5 dagar.