Tomat- och kaprissill

Tomat- och kaprissill

Lägg till ingredienser

Portioner: 5

Matjessill

5.0 

filéer

Tomatpuré konserv

1.0 

dl

Matolja neutral (ej oliv)

0.5 

dl

Farinsocker

2.5 

msk

Ättikssprit

1.5 

msk

Purjolök strimlad

1.0 

dl

Dill finhackad

1.5 

dl

Kapris

3.0 

msk

Citronskal

0.5 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 261

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1305 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 18%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 105 gram)

Ingredienser

Visa:

Matjessill 5.0 filéer 54%

Tomatpuré konserv 1.0 dl 3%

Matolja neutral (ej oliv) 0.5 dl 30%

Farinsocker 2.5 msk 8%

Ättikssprit 1.5 msk 1%

Purjolök strimlad 1.0 dl 1%

Dill finhackad 1.5 dl 1%

Kapris 3.0 msk 1%

Citronskal 0.5 styck 0%

Kock: Tina Nordström

Uppdragsgivare: Citygross

Tillagning (20 min )

  1. Skär sillen i bitar.
  2. Blanda ihop tomatpurén, oljan, ättikan, purjolöken, dillen, kaprisen och citronskalet. Smaksätt ev. med mer ättika.
  3. Häll över sillen och låt den dra ett par timmar innan servering.

Kockens kommentar

Många saker påverkar en sillinläggnings hållbarhet: Salthalt och surhetsgrad, temperaturer, hygien, kombinationer med andra livsmedel som som kan föra över bakterier som persilja eller purjolök (jordbakterier) eller andra bakterievänliga ingredienser som majonnäs och ägg.

Bevaras sillinläggningen i kyl (max + 8 grader) är innehållet fräscht i minst 10 dagar. Det kan dock hålla sig längre. Lukta och smaka! Känns det bra är den bra. Sill i krämig sås har något kortare hållbarhet än sill i tunnare sås, cirka 5 dagar.

Fler recept inom Sillinläggningar

Liknande recept som Tomat- och kaprissill