Mammas goda äppelkaka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mammas goda äppelkaka

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vetemjöl

4.0 

dl

Strösocker

1.5 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Bakpulver

2.0 

tsk

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Äpple utan skal

6.0 

styck

Kanel

 

 

Springform 22-26 cm >

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 16

Recept: 2623 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 269 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 4.0 dl 32%

Strösocker 1.5 dl 22%

Smör normalsaltat 100.0 gram 28%

Ägg 1.0 styck 2%

Bakpulver 2.0 tsk 1%

Vaniljsocker 1.0 tsk 0%

Äpple utan skal 6.0 styck 14%

Kanel 0%

Springform 22-26 cm > Äts ej

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Rör ihop smör och socker. Blanda i ägg.
  3. Blanda bakpulver, mjöl och vaniljsocker. Blanda med smörblandningen.
  4. Tryck ut hälften av degen i en springform. Riv äpplen och lägg det över. Platta till lite med handen. Pudra över lite kanel. Fördela resten av degen ovanpå.
  5. Sätt in i ugnen i 40 minuter.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Fler recept inom Mjuka sockerkakor

Liknande recept som Mammas goda äppelkaka