Förrättspannacotta (LCHF)

Förrättspannacotta (LCHF)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gelatinblad

2.0 

styck

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Grädde

2.0 

dl

Creme fraiche

1.0 

dl

Salt

1.0 

krm

Gräslök finhackad

0.8 

dl

Citronjuice

3.0 

droppar

Löjrom saltad

50.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 335

Kcal / portion: 326

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1303 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 34%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 97 gram)

Ingredienser

Visa:

Gelatinblad 2.0 styck 1%

Smör normalsaltat 25.0 gram 14%

Grädde 2.0 dl 55%

Creme fraiche 1.0 dl 25%

Salt 1.0 krm 0%

Gräslök finhackad 0.8 dl 0%

Citronjuice 3.0 droppar 0%

Löjrom saltad 50.0 gram 5%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > %

Kock:

Tillagning

  1. Blötlägg gelatin i kallt vatten cirka 5 minuter.
  2. Smält smör. Häll i grädde. Koka upp. Ta från värmen. Tillsätt gelatin. Rör tills det löser sig.
  3. Tillsätt crčme fraiche. Vispa slätt. Tillsätt salt, gräslök och citron. Fördela i portionsformar. Låt stelna i kylen minst 2 timmar.
  4. Garnera med löjrom och lite gräslök.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Förrättspannacotta (LCHF)