
Förrättspannacotta (LCHF)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 335

Kcal / portion: 326

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1303 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 34%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Gelatinblad 2.0 styck 1%
Smör normalsaltat 25.0 gram 14%
Grädde 2.0 dl 55%
Creme fraiche 1.0 dl 25%
Salt 1.0 krm 0%
Gräslök finhackad 0.8 dl 0%
Citronjuice 3.0 droppar 0%
Löjrom saltad 50.0 gram 5%
Kockskolan:
Tillagning
- Blötlägg gelatin i kallt vatten cirka 5 minuter.
- Smält smör. Häll i grädde. Koka upp. Ta från värmen. Tillsätt gelatin. Rör tills det löser sig.
- Tillsätt crčme fraiche. Vispa slätt. Tillsätt salt, gräslök och citron. Fördela i portionsformar. Låt stelna i kylen minst 2 timmar.
- Garnera med löjrom och lite gräslök.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Förrättspannacotta (LCHF)
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan