Nepalesisk Dal Baath

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Nepalesisk Dal Baath

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Långkornigt ris

3.0 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Röda linser torkade

2.5 

dl

 

Chilipulver

1.0 

tsk

Ingefära mald

0.5 

tsk

Korianderfrö mald

1.0 

tsk

Kummin mald

1.0 

tsk

Grönsaker

400.0 

gram

Matolja (rapsolja)

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Farmer´s Reserve Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 97 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 492

GBR (GI) / port: 13

Recept: 1967 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 1%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 238 gram)

Ingredienser

Visa:

Långkornigt ris 3.0 dl 46%

Gul lök 1.0 styck 3%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Röda linser torkade 2.5 dl 37%

 

Chilipulver 1.0 tsk 0%

Ingefära mald 0.5 tsk 0%

Korianderfrö mald 1.0 tsk 0%

Kummin mald 1.0 tsk 0%

Grönsaker 400.0 gram 3%

Matolja (rapsolja) 0%

Salt och peppar 0%

Kock: Primus

Tillagning (30 min )

  1. Koka ris i dubbla mängden vatten enligt anvisning på förpackning (cirka 20 minuter).
  2. Skala och hacka gul lök. Skala och finhacka vitlök. Fräs (lättstek) lök och vitlök i olja på medelvärme några minuter tills löken är mjuk och glansigt (ej bränd).
  3. Rör ner linser och häll på vatten så att det täcker linserna med 1 cm. Koka cirka 10 minuter tills linserna är mjuka. Salta och peppra.
  4. Fräsa chilipulver, ingefära, koriander och kummin i lite olja i ett par minuter. Tillsätt grönsaker och/eller potatis och stek under omrörning tills de fått fin färg.Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Dal Baath är en av Nepals nationalrätter, som bland annat äts av sherpas i Himalayaregionen.

Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta

Liknande recept som Nepalesisk Dal Baath