Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 73
 
    
                Kcal / portion: 334
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 2007 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Kantareller färska 1.0 kilo 11%
Rödlök 2.0 styck 6%
King solo vitlök 1.0 styck 1%
Kvisttomater 2.0 styck 2%
Vita bönor i tomatsås burk 400.0 gram 19%
Bladspenat färsk 1.0 kilo 9%
Fond koncentrerad 1.0 msk 1%
Vatten 8.0 dl 0%
Tamarisoja } 2.0 msk 1%
Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%
Olivolja 0.5 dl 19%
Matbröd 8.0 skivor 31%
Kockskolan:
Så lagas svamp > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och skiva rödlök tunt. Skala och finhacka vitlök. Grovhacka tomater. Skölj spenat noga. Slå av vattnet från bönorna och skölj noggrant.
- Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök, vitlök och kantareller. Fräs några minuter.
- Tillsätt tomater. Häll på vatten, buljong, soja, vinäger, salt och peppar. Låt sjuda några minuter.
- Lägg spenaten och bönorna i grytan och låt sjuda ytterligare några minuter.
- Servera med gott bröd.
Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta
Liknande recept som Kantarellgryta med färsk spenat
- 
                
                    Röd linsgryta med stark korvTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre 
- 
                
                    Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötterTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    PumpagrytaTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Vegetarisk chili- och böngryta med citronyoghurt och myntaTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Gryta med matbanan, tomat och ingefäraTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Quorn Chili, Texas styleTid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Jacob Wismar 
- 
                
                    Kikärtscurry med rotsaker och russinbasmatiTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprikaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian 
- 
                
                    Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Vegetarisk julskinka av kålrotTid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              