Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 73

Kcal / portion: 334

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2007 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Kantareller färska 1.0 kilo 11%
Rödlök 2.0 styck 6%
King solo vitlök 1.0 styck 1%
Kvisttomater 2.0 styck 2%
Vita bönor i tomatsås burk 400.0 gram 19%
Bladspenat färsk 1.0 kilo 9%
Fond koncentrerad 1.0 msk 1%
Vatten 8.0 dl 0%
Tamarisoja } 2.0 msk 1%
Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%
Olivolja 0.5 dl 19%
Matbröd 8.0 skivor 31%
Kockskolan:
Så lagas svamp > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och skiva rödlök tunt. Skala och finhacka vitlök. Grovhacka tomater. Skölj spenat noga. Slå av vattnet från bönorna och skölj noggrant.
- Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök, vitlök och kantareller. Fräs några minuter.
- Tillsätt tomater. Häll på vatten, buljong, soja, vinäger, salt och peppar. Låt sjuda några minuter.
- Lägg spenaten och bönorna i grytan och låt sjuda ytterligare några minuter.
- Servera med gott bröd.
Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta
Liknande recept som Kantarellgryta med färsk spenat
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötter
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Pumpagryta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vegetarisk chili- och böngryta med citronyoghurt och mynta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Gryta med matbanan, tomat och ingefära
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quorn Chili, Texas style
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Jacob Wismar
-
Kikärtscurry med rotsaker och russinbasmati
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprika
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vegetarisk julskinka av kålrot
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan