Grekiska fetapiroger

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grekiska fetapiroger

Lägg till ingredienser

Antal: 6

Pizzamix }

4.0 

dl

Oliver svarta kalamata

15.0 

styck

Soltorkade tomater i olja avrunnet

3.0 

styck

Fetaost

150.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Ägg till pensling

1.0 

styck

Sesamfrön

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 345

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1890 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 20%

Kolhydrater: 29%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 91 gram)

Ingredienser

Visa:

Pizzamix } 4.0 dl 50%

Oliver svarta kalamata 15.0 styck 5%

Soltorkade tomater i olja avrunnet 3.0 styck 2%

Fetaost 150.0 gram 24%

Olivolja 2.0 msk 12%

Ägg till pensling 1.0 styck 4%

Sesamfrön 1.0 tsk 1%

 

Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Deg: Tillaga enligt anvisningarna på paketet. Alternativt bered egen pirogdeg (se alternativ nedan).
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Fyllning: Kärna ur och grovhacka oliver. Strimla tomat. Smula fetaost. Blanda med olivolja i en skål. Vispa samman ägg med lite vatten och en nypa salt.
  4. Pirog: Dela degen i jämnstora bitar. Kavla ut till små rundlar. Lägg cirka 1 msk fyllning i mitten. Vik ihop sidorna som en mini calzone. Pensla med äggvisp. Strö över sesamfrön. Lägg pirogerna på bakplåtspappersklädd plåt.
  5. Grädda i ugnen 12-15 minuter.

Kockens kommentar

Piroger kan göras på många sätt med olika degar och fyllas efter tycke och smak. Läs mer > Så lagas piroger.

Alternativdeg

Piroger med jäsdeg

Piroger med pajdeg

Fler recept inom Piroger

Liknande recept som Grekiska fetapiroger