Janssons laxfrestelse

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Janssons laxfrestelse

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis mjölig sort

0.8 

kilo

Gul lök

1.0 

styck

Lax gravad

400.0 

gram

Dill

1.0 

kruka

Grädde

5.0 

dl

Ströbröd

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

O.P. Anderson Aquavit

Kryddat brännvin
Pris: 255 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 811

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3246 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 16%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 367 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis mjölig sort 0.8 kilo 17%

Gul lök 1.0 styck 2%

Lax gravad 400.0 gram 22%

Dill 1.0 kruka 1%

Grädde 5.0 dl 55%

Ströbröd 0.5 dl 3%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Skala och strimla lök och potatis. Skinna av och strimla lax. Hacka dill.

  3. Varva potatis, lök, lax och dill i en ugnssäker form. Avsluta med lax och dill. Salta och peppra.

  4. Häll över grädde. Strö över ströbröd. Grädda i ugnen cirka 1 timme.

  5. Servera med knäckebröd och ost.

Kockens kommentar

Grädden står för mer än hälften av kalorimängden. Använd en mindre fet grädde om du tänker på vikten.

Fler recept inom Fiskrätter

Liknande recept som Janssons laxfrestelse