Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 811

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3246 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 16%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Potatis mjölig sort 0.8 kilo 17%
Gul lök 1.0 styck 2%
Lax gravad 400.0 gram 22%
Dill 1.0 kruka 1%
Grädde 5.0 dl 55%
Ströbröd 0.5 dl 3%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och strimla lök och potatis. Skinna av och strimla lax. Hacka dill.
- Varva potatis, lök, lax och dill i en ugnssäker form. Avsluta med lax och dill. Salta och peppra.
- Häll över grädde. Strö över ströbröd. Grädda i ugnen cirka 1 timme.
- Servera med knäckebröd och ost.
Kockens kommentar
Grädden står för mer än hälften av kalorimängden. Använd en mindre fet grädde om du tänker på vikten.
Fler recept inom Fiskrätter
Liknande recept som Janssons laxfrestelse
-
Rökt lax med potatisterrin
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Fläderinkokt regnbåge med citrusyoghurt
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Alspånsrökt lax (buffémat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gingravad lax
Tid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rökt makrill med primörgurka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan