Harissakryddad kyckling med couscous

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Harissakryddad kyckling med couscous

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklinglårfilé

800.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Ingefära

1.0 

cm

Chilisås harissa

3.0 

msk

Spiskummin mald

2.0 

tsk

Couscous

4.0 

dl

Haricots verts färska

150.0 

gram

Körsbärstomater

250.0 

gram

Yoghurt turkisk

2.0 

dl

Mynta färsk

1.0 

kruka

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Matolja till stekning

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 681

GBR (GI) / port: 19

Recept: 2726 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 616 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinglårfilé 800.0 gram 29%

Gul lök 1.0 styck 2%

Ingefära 1.0 cm 0%

Chilisås harissa 3.0 msk 2%

Spiskummin mald 2.0 tsk 1%

Couscous 4.0 dl 42%

Haricots verts färska 150.0 gram 2%

Körsbärstomater 250.0 gram 2%

Yoghurt turkisk 2.0 dl 9%

Mynta färsk 1.0 kruka 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Matolja till stekning 2.0 msk 9%

Salt och svartpeppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Strimla kycklinglårfiléer. Blanda med harissasås. Låt stå och marinera en stund.

  2. Skala och hacka lök. Riv ingefära. Skär haricorts verts i 1 cm stora bitar. Halvera tomater. Hacka mynta.

  3. Tillaga couscous enligt anvisning på paketet.

  4. Koka upp lättsaltat vatten. Häll i haricorts verts. Koka ett par minuter.

  5. Fräs lök och ingefära i matolja i en stekpanna. Tillsätt kyckling och spiskummin. Stek på medelvärme cirka 10 minuter. Salta och peppra.

  6. Blanda yoghurt med mynta och juice av citron. Salta och peppra. Förvara yoghurtsåsen i en separat behållare.

  7. Blanda couscous med bönor och tomathalvor.

  8. Fördela portionsvis i matlådor.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Harissakryddad kyckling med couscous