
Penne Rigate med strimlad oxfilé och valnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 1091

GBR (GI) / port: 13
Recept: 4363 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 12%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Penne Rigate Barilla 400.0 gram 33%
Oxfilé 400.0 gram 11%
Smör normalsaltat 25.0 gram 4%
Zucchini 1.0 styck 1%
Valnötskärnor 100.0 gram 15%
Grädde 3.0 dl 25%
Tomater 2.0 styck 1%
Salt 2.0 krm 0%
Garnering:
Valnötskärnor 25.0 gram 4%
Parmesan nyriven 70.0 gram 6%
Kockskolan:
Om rörpasta > Äts ej
Om pasta > Äts ej
Skapat av: Barilla
Kock: Christian Campogiani
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
- Dela zucchini i fyra delar på längden och skär halvcentimetertjocka bitar. Strimla oxfilé. Skär tomat i stavar.
- Bryn smör. Stek oxfilén på hög värme tills den fått fin yta, cirka 2 minuter. Salta och sänk värmen.
- Blanda ner zucchini och valnötter i stekpannan. Stek tills zucchinin fått färg. Häll på grädde och låt sjuda i cirka 5 minuter.
- Lägg tomaterna i såsen, blanda ihop. Lägg pastan i såsen. Garnera med parmesan och valnötter.
Kockens kommentar
Penne (it. fågelpenna) Rigate (it. räfflad) är en klassisk rörpasta, som passar utmärkt i kombination med lättflytande tomatsås vilket fångas upp av räfflor och hål. Kan även med fördel användas i gratänger eftersom räfflorna gör pastan robust. Läs mer > Rörpasta.Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Penne Rigate med strimlad oxfilé och valnötter
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani