Capellini med köttbullar och tomatsås

Capellini med köttbullar och tomatsås

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Capellini (Barilla)

400.0 

gram

Basilicosås Barilla }

400.0 

gram

Vatten

1.0 

dl

 

Köttbullar:

 

Nötfärs

500.0 

gram

Persilja finhackad

1.0 

msk

Vitlök torkad

0.5 

klyfta

Ägg

1.0 

styck

Mjölk

1.5 

dl

Vitt bröd smulat

100.0 

gram

Salt

1.0 

krm

Peppar

2.0 

krm

Olivolja till stekning

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om trådspagetti >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Hilltop Gewürztraminer Sauvignon Blanc

Torrt druvigt vitt vin
Pris: 59 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 846

GBR (GI) / port: 16

Recept: 3383 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 556 gram)

Ingredienser

Visa:

Capellini (Barilla) 400.0 gram 42%

Basilicosås Barilla } 400.0 gram 7%

Vatten 1.0 dl 0%

 

Köttbullar:

Nötfärs 500.0 gram 27%

Persilja finhackad 1.0 msk 0%

Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%

Ägg 1.0 styck 2%

Mjölk 1.5 dl 3%

Vitt bröd smulat 100.0 gram 8%

Salt 1.0 krm 0%

Peppar 2.0 krm 0%

Olivolja till stekning 0.5 dl 11%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om trådspagetti > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

Tillagning (20 min + 30 min )

  1. Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
  2. Blanda bröd och mjölk. Blanda ihop ingredienserna till köttbullarna i en skål. Ställ in i kylen 30-60 minuter.
  3. Rulla köttbullarna. Värm olja i en stekpanna. Stek köttbullarna på hög värme tills de får fin stekyta. Sänk värmen något och stek tills de är genomstekta.
  4. Häll på tomatsås och vatten i stekpannan och låt koka ihop. Blanda ihop med pastan och servera.

Kockens kommentar

Christian Campogiani: Det här är en klassisk ”Lady & Lufsen”-pastarätt med saftiga köttbullar, på italienskt vis i tomatsås, och tunn Capellini. Det är viktigt att blanda köttfärsen med händerna så att inte luftbubblorna försvinner, för då blir köttbullarna lätt kompakta och torra.

Capellini är lång och mycket smal till formen, och har fått sitt namn från det italienska ordet Capelli som betyder hår. Dess tunna form gör att den med fördel kombineras med lättflytande såser. Läs mer > Om trådspagetti. Basilicosås är en tomatsås kryddad med basilika, läs mer > Om tomatsåser.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Capellini med köttbullar och tomatsås