
Capellini med köttbullar och tomatsås

Dryckestips
Hilltop Gewürztraminer Sauvignon Blanc
Torrt druvigt vitt vin
Pris: 59 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 846

GBR (GI) / port: 16
Recept: 3383 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Capellini (Barilla) 400.0 gram 42%
Basilicosås Barilla } 400.0 gram 7%
Vatten 1.0 dl 0%
Köttbullar:
Nötfärs 500.0 gram 27%
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%
Ägg 1.0 styck 2%
Mjölk 1.5 dl 3%
Vitt bröd smulat 100.0 gram 8%
Salt 1.0 krm 0%
Peppar 2.0 krm 0%
Olivolja till stekning 0.5 dl 11%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om trådspagetti > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (20 min + 30 min )
- Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
- Blanda bröd och mjölk. Blanda ihop ingredienserna till köttbullarna i en skål. Ställ in i kylen 30-60 minuter.
- Rulla köttbullarna. Värm olja i en stekpanna. Stek köttbullarna på hög värme tills de får fin stekyta. Sänk värmen något och stek tills de är genomstekta.
- Häll på tomatsås och vatten i stekpannan och låt koka ihop. Blanda ihop med pastan och servera.
Kockens kommentar
Christian Campogiani: Det här är en klassisk ”Lady & Lufsen”-pastarätt med saftiga köttbullar, på italienskt vis i tomatsås, och tunn Capellini. Det är viktigt att blanda köttfärsen med händerna så att inte luftbubblorna försvinner, för då blir köttbullarna lätt kompakta och torra.Capellini är lång och mycket smal till formen, och har fått sitt namn från det italienska ordet Capelli som betyder hår. Dess tunna form gör att den med fördel kombineras med lättflytande såser. Läs mer > Om trådspagetti. Basilicosås är en tomatsås kryddad med basilika, läs mer > Om tomatsåser.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Capellini med köttbullar och tomatsås
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani