Krämig räkomelett med fetaost och spenat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Krämig räkomelett med fetaost och spenat

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

8.0 

styck

Grädde

5.0 

dl

Fetaost

200.0 

gram

Spenat färsk

50.0 

gram

Räkor med skal

1.0 

kilo

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så används ägg >

 

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 916

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3665 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 20%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 381 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 8.0 styck 14%

Grädde 5.0 dl 49%

Fetaost 200.0 gram 16%

Spenat färsk 50.0 gram 0%

Räkor med skal 1.0 kilo 15%

Olivolja till stekning 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så används ägg > Äts ej

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala räkor.
  2. Knäck ägg i en bunke och vispa ihop med grädde. Salta och peppra.
  3. Stek: Hetta upp matfettet i en stekpanna på medelvärme tills det fräser. Häll i omelettsmeten, sänk värmen till låg. Rör försiktigt om med gaffel eller sked så att lös smet får kontakt med värmen. Arbeta utifrån kanten och inåt. Sluta med detta när smeten börjat stelna mer sammanhängande. När den nästan stelnat, smula i feta och spenat.
  4. Omeletten är klar när den släppt kanten, ytan är krämig och undersidan är gul eller lätt gyllenbrun.
  5. Lägg upp och garnera med räkor.

Kockens kommentar

Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Fler recept inom Fyllda omeletter

Liknande recept som Krämig räkomelett med fetaost och spenat