Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 916

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3665 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 20%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 8.0 styck 14%
Grädde 5.0 dl 49%
Fetaost 200.0 gram 16%
Spenat färsk 50.0 gram 0%
Räkor med skal 1.0 kilo 15%
Olivolja till stekning 2.0 msk 6%
Kockskolan:
Så används ägg > Äts ej
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala räkor.
- Knäck ägg i en bunke och vispa ihop med grädde. Salta och peppra.
- Stek: Hetta upp matfettet i en stekpanna på medelvärme tills det fräser. Häll i omelettsmeten, sänk värmen till låg. Rör försiktigt om med gaffel eller sked så att lös smet får kontakt med värmen. Arbeta utifrån kanten och inåt. Sluta med detta när smeten börjat stelna mer sammanhängande. När den nästan stelnat, smula i feta och spenat.
- Omeletten är klar när den släppt kanten, ytan är krämig och undersidan är gul eller lätt gyllenbrun.
- Lägg upp och garnera med räkor.
Kockens kommentar
Läs mer om omeletter > Så steks ägg.Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Krämig räkomelett med fetaost och spenat
-
Fransk fylld svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig svensk svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med mexikansk bönsalsa
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med konjak (efterrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelett
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frukostfrittata - italiensk fylld omelett
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelett
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan