
Grekisk sill
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 992

GBR (GI) / port: 0
Recept: 992 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
5-minuterssill (ABBA) } 420.0 gram 40%
Körsbärstomater 3.0 styck 1%
Gurka 0.3 styck 2%
Fetaost 100.0 gram 30%
Paprika röd 0.5 styck 2%
Oliver svarta kalamata 1.0 dl 4%
Tzatziki:
Crème fraiche lätt 1.0 dl 16%
Gurka 5.0 cm 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Tillagning (15 min )
- Tzatziki: Riv gurka. Mosa vitlök. Blanda alla ingredienser till tzatzikin.
- Klyfta tomat. Skiva gurka. Tärna fetaost. Ansa och finhacka paprika. Skär upp sillen.
- Lägg upp tomat, gurka, feta, paprika och oliver. Blanda sill med tzatziki. Lägg upp med grönsakerna. Garnera med lite riven gurka.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Grekisk sill
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *