Lägg till ingredienser

Sats (ā 600gram): 1

Inläggningssill

600.0 

gram

 

Ättikslag:

 

Vatten

3.0 

dl

Ättikssprit 12%

1.0 

dl

Strösocker

2.0 

dl

 

Kryddpeppar hel

12.0 

styck

Lagerblad

3.0 

blad

Rödlök

1.0 

styck

Dill

1.0 

knippe

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

O.P. Anderson Aquavit

Kryddat brännvin
Pris: 255 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 2145

GBR (GI) / port: 18

Recept: 2145 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 1353 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 600.0 gram 58%

 

Ättikslag:

Vatten 3.0 dl 0%

Ättikssprit 12% 1.0 dl 2%

Strösocker 2.0 dl 35%

 

Kryddpeppar hel 12.0 styck 0%

Lagerblad 3.0 blad 0%

Rödlök 1.0 styck 3%

Dill 1.0 knippe 1%

Tillagning (20 min + 6 tim )

  1. Koka upp vatten, ättika och socker.
    Låt kallna.

  2. Skölj sillen.
    Krossa peppar och hacka dill.
    Skala och skiva löken tunt.

  3. Varva i en burk sillbitar med lök och kryddor. Häll kall lag över.
    Lagen skall täcka sillen. Fyll på med vatten.

  4. Ställ svalt. Låt sillen ligga i lagen 6-24 tim.

Kockens kommentar

I kylskåp håller sig sillen i sin lag i en till två veckor. Se till att fisken alltid täcks av vätska.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Inlagd sill