Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 2145

GBR (GI) / port: 18
Recept: 2145 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inläggningssill 600.0 gram 58%
Ättikslag:
Vatten 3.0 dl 0%
Ättikssprit 12% 1.0 dl 2%
Strösocker 2.0 dl 35%
Kryddpeppar hel 12.0 styck 0%
Lagerblad 3.0 blad 0%
Rödlök 1.0 styck 3%
Dill 1.0 knippe 1%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 6 tim )
- Koka upp vatten, ättika och socker.
Låt kallna. - Skölj sillen.
Krossa peppar och hacka dill.
Skala och skiva löken tunt. - Varva i en burk sillbitar med lök och kryddor. Häll kall lag över.
Lagen skall täcka sillen. Fyll på med vatten. - Ställ svalt. Låt sillen ligga i lagen 6-24 tim.
Kockens kommentar
I kylskåp håller sig sillen i sin lag i en till två veckor. Se till att fisken alltid täcks av vätska.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Inlagd sill
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *