Lägg till ingredienser

Satser (ā 400g): 1

Inläggningssill

200.0 

gram

Tångkaviar svart }

50.0 

gram

el. stenbitsrom

 

 

Rödlök

0.5 

styck

Citronskal

1.0 

styck

Creme fraiche

1.3 

dl

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Läckö Slottsaquavit

Kryddat brännvin
Pris: 195 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 877

GBR (GI) / port: 0

Recept: 877 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 17%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 454 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 200.0 gram 48%

Tångkaviar svart } 50.0 gram 0%

el. stenbitsrom 0%

Rödlök 0.5 styck 4%

Citronskal 1.0 styck 1%

Creme fraiche 1.3 dl 48%

Salt och svartpeppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Häll bort sillspadet. Skär sillen i bitar.
    Lägg sillen i en bunke.

  2. Riv gult citronskal.
    Skala och finhacka rödlök.

  3. Blanda alla ingredienser med sillen.
    Dra några varm med pepparkvarnen över och salta eventuellt (sillen är redan salt).
    Ställ in i kylskåp.

Kockens kommentar

Tångkaviar är formellt ingen kaviar dvs inte fiskrom, utan en romliknande produkt tillverkad av havstång. Utseende och i viss mån smak, liknar stenbitsrom och används på liknande sätt i matlagning. Det finns svart och rödorange tångkaviar. Smaken är likartad.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Tångsill