Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 877

GBR (GI) / port: 0
Recept: 877 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 17%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Inläggningssill 200.0 gram 48%
Tångkaviar svart } 50.0 gram 0%
Rödlök 0.5 styck 4%
Citronskal 1.0 styck 1%
Creme fraiche 1.3 dl 48%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Häll bort sillspadet. Skär sillen i bitar.
Lägg sillen i en bunke. - Riv gult citronskal.
Skala och finhacka rödlök. - Blanda alla ingredienser med sillen.
Dra några varm med pepparkvarnen över och salta eventuellt (sillen är redan salt).
Ställ in i kylskåp.
Kockens kommentar
Tångkaviar är formellt ingen kaviar dvs inte fiskrom, utan en romliknande produkt tillverkad av havstång. Utseende och i viss mån smak, liknar stenbitsrom och används på liknande sätt i matlagning. Det finns svart och rödorange tångkaviar. Smaken är likartad.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Tångsill
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *