Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 247

Kcal / portion: 1076

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3228 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 17%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pizzadeg:
Vetemjöl 240.0 gram 26%
eller 4.0 dl %
Jäst färsk 12.5 gram 0%
Vatten 1.5 dl 0%
Matolja 2.0 msk 7%
Salt 1.0 tsk 0%
Fyllning:
Hårdost riven 150.0 gram 17%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Kabanoss 250.0 gram 23%
Smetana } 2.0 dl 24%
Saltgurka 150.0 gram 1%
Rucolasallat 60.0 gram 1%
Kockskolan:
Om pizza > Äts ej
Så lagas pizza > Äts ej
Pizzautrustning > Äts ej
Så knådas, rivs deg > Äts ej
Tillagning (45 min + 1 tim )
Denna pizzadeg är tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.
- Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
- Forma: Kavla ut degen till ugnsplåtsstor. Lägg över på väl inoljad plåt. Önskas tjockare pizza model pan pizza trycks degen ut på smord plåt med fingrarna till cirka 1 centimeters tjocklek.
- Pålägg: Skär korven i skivor eller bitar. Kärna ur och strimla paprika. Fördela på pizzan. Alternativ se kommentar.
- Grädda i ugn 10-15 minuter.
- Servera: Toppa med smetana, gurka och rucola.
Kockens kommentar
Som alternativt kan pizzan på traditionellt sätt fyllas med tomatsås och pålägg av olika slag innan gräddning.Alternativ
Fler recept inom Pizza
Liknande recept som Pizza i långpanna
-
Masa pizza napoletana, italiensk kalljäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Masa pizza fatta in casa, italiensk varmjäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk pizzadeg
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pizza marinara, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza Margherita, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza capricciosa, en nyckfull pizza
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza calzone, inbakad byxpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza vesuvio, vulkanpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Pizza frutti di mare, pizza med havets frukter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore
Svårighet: Medel, Receptgivare: