Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Avorioris

6.0 

dl

Rödlök

0.5 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Vatten

1.8 

liter

Kycklingfond konc.

2.0 

msk

Saffran 0,5 gram

2.0 

förp.

Paprika röd

1.0 

styck

Zucchini

1.0 

styck

Sultanrussin el. svarta

200.0 

gram

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn Lager

Pilsnertyp
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 788

GBR (GI) / port: 41

Recept: 3151 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 604 gram)

Ingredienser

Visa:

Avorioris 6.0 dl 55%

Rödlök 0.5 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Smör normalsaltat 3.0 msk 9%

Torrt vitt vin 2.0 dl 4%

Vatten 1.8 liter Äts ej

Kycklingfond konc. 2.0 msk 3%

Saffran 0,5 gram 2.0 förp. 0%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Zucchini 1.0 styck 2%

Sultanrussin el. svarta 200.0 gram 18%

Olivolja till stekning 2.0 msk 7%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Skala och finhacka rödlök och vitlök.
  2. Hetta upp smör i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök, vitlök och ris. Fräs någon minut.
  3. Slå på vin och låt koka någon sekund. Slå på vatten, kycklingfond och saffran. Sänk värmen och låt småputtra cirka 20 minuter. Rör om då och då så att det inte fastnar i botten. Dra åt sidan.
  4. Kärna ur och strimla paprika. Tärna zucchini.
  5. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i paprika och zucchini. Fräs någon minut.
  6. Blanda paprika, zucchini, russin, salt och peppar med riset.

Fler recept inom Risrätter

Liknande recept som Påskris ¤