Våfflor med basilikaost och parmaskinka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Våfflor med basilikaost och parmaskinka

Lägg till ingredienser

Antal hjärtan: 40

Våffla färdiggräddad

8.0 

styck

Philadelphia naturell }

200.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Basilika färsk

1.0 

kruka

Citronskal

0.5 

styck

Skinka lufttorkad

6.0 

skivor

Physalis

10.0 

styck

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

Våffeljärn >

 

 

Om snittar, kanapéer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 105

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4188 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 6%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 40 gram)

Ingredienser

Visa:

Våffla färdiggräddad 8.0 styck 74%

Philadelphia naturell } 200.0 gram 11%

Olivolja 0.5 dl 9%

Basilika färsk 1.0 kruka 0%

Citronskal 0.5 styck 0%

Skinka lufttorkad 6.0 skivor 4%

Physalis 10.0 styck 1%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Våffeljärn > Äts ej

Om snittar, kanapéer > Äts ej

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Tillaga våfflor enligt separat recept. Klassiska våfflor med jäst rekommenderas. Tilläggstid en timme.
  2. Dela våfflorna i hjärtan.
  3. Dela skinkan i mindre bitar. Halvera physalis. Riv citronskal.
  4. Mixa philadelphia, olivolja, basilika, citronskal och salt med en stavmixer.
  5. Lägg en klick basilikaost på våffelhjärtan. Toppa med skinka och physalis.

Kockens kommentar

Våfflor tillagade med jäst (länk nedan) är frasiga även efter att de kallnat, men tar längre tid att tillaga än bakpulvervåfflor. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.

Tillhörande recept

Klassiska våfflor med jäst

Klassiska våfflor med bakpulver

Fler recept inom Snittar och toasts ¤

Liknande recept som Våfflor med basilikaost och parmaskinka