Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Våfflor med basilikaost och parmaskinka
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 260
Kcal / portion: 105
GBR (GI) / port: 3
Recept: 4188 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Våffla färdiggräddad 8.0 styck 74%
Philadelphia naturell } 200.0 gram 11%
Olivolja 0.5 dl 9%
Basilika färsk 1.0 kruka 0%
Citronskal 0.5 styck 0%
Skinka lufttorkad 6.0 skivor 4%
Physalis 10.0 styck 1%
Salt 0%
Kockskolan:
Så lagas våfflor > Äts ej
Våffeljärn > Äts ej
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Tillaga våfflor enligt separat recept. Klassiska våfflor med jäst rekommenderas. Tilläggstid en timme.
- Dela våfflorna i hjärtan.
- Dela skinkan i mindre bitar. Halvera physalis. Riv citronskal.
- Mixa philadelphia, olivolja, basilika, citronskal och salt med en stavmixer.
- Lägg en klick basilikaost på våffelhjärtan. Toppa med skinka och physalis.
Kockens kommentar
Våfflor tillagade med jäst (länk nedan) är frasiga även efter att de kallnat, men tar längre tid att tillaga än bakpulvervåfflor. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.Tillhörande recept
Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Våfflor med basilikaost och parmaskinka
-
Tapenade, provensalsk caviar
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågbröd med rökta räkor i färskost
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Brie- och papayaquesadillas
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad chevré på minitoast
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Petits choux med sellerikräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räkröra på sesamkex
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snittar med västerbottenröra
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snittar med skinkost
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan