Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 225

GBR (GI) / port: 0
Recept: 900 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Böngroddar 300.0 gram 12%
Basilika 1.0 kruka 1%
Rucolasallat 50.0 gram 2%
Olivolja 4.0 msk 50%
Tamarisoja } 0.5 dl 4%
Ägg 4.0 styck 28%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka ägg 5 minuter. Skala och halvera.
- Grovhacka basilika.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i böngroddar, basilika och rucola. Vänd någon minut. Slå på tamari.
- Servera med ägghalvor.
Fler recept inom Matiga grönsallader
Liknande recept som Ljummen böngroddsallad med ägg (lätt måltid eller tillbehör)
-
Grön quinoasallad med avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn zahtar med bulgur och hummus
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pernilla
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lauritzon
-
Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med rädisor, ärtor och ramslök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian