Ljummen böngroddsallad med ägg (lätt måltid eller tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ljummen böngroddsallad med ägg (lätt måltid eller tillbehör)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Böngroddar

300.0 

gram

Basilika

1.0 

kruka

Rucolasallat

50.0 

gram

Olivolja

4.0 

msk

Tamarisoja }

0.5 

dl

Ägg

4.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 225

GBR (GI) / port: 0

Recept: 900 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 174 gram)

Ingredienser

Visa:

Böngroddar 300.0 gram 12%

Basilika 1.0 kruka 1%

Rucolasallat 50.0 gram 2%

Olivolja 4.0 msk 50%

Tamarisoja } 0.5 dl 4%

Ägg 4.0 styck 28%

Tillagning (20 min )

  1. Koka ägg 5 minuter. Skala och halvera.
  2. Grovhacka basilika.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i böngroddar, basilika och rucola. Vänd någon minut. Slå på tamari.
  4. Servera med ägghalvor.

Fler recept inom Matiga grönsallader

Liknande recept som Ljummen böngroddsallad med ägg (lätt måltid eller tillbehör)