Belugalinsröra till sallader

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Belugalinsröra till sallader

Lägg till ingredienser

Sats dl: 10

Svarta belugalinser torra

250.0 

gram

Koriander färsk

1.0 

kruka

Sambal oelekpasta }

2.0 

tsk

Citron juice+skal

1.0 

styck

Tamarisoja }

4.0 

msk

Matolja (rapsolja)

2.0 

dl

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om linser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 253

Kcal / portion: 247

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2472 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 19%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 98 gram)

Ingredienser

Visa:

Svarta belugalinser torra 250.0 gram 33%

Koriander färsk 1.0 kruka 0%

Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%

Citron juice+skal 1.0 styck 1%

Tamarisoja } 4.0 msk 2%

Matolja (rapsolja) 2.0 dl 64%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om linser > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skölj linser. Koka i dubbelt så mycket vatten i 15-20 minuter.
  2. Slå av vattnet och låt svalna.
  3. Lägg i mixer linser, koriander, sambal oelek, citron, tamari, olja och salt. Mixa.

Kockens kommentar

Denna röra passar utmärkt till många rätter och inte minst till gröna sallader. Belugalinser brukar vanligen kallas svarta linser i Sverige. Klicka på ingrediensen för mer information.

Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤

Liknande recept som Belugalinsröra till sallader