Carina Brydlings falu

Foto: Svensk Raps ¤

Carina Brydlings falu

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Falukorv

600.0 

gram

Spiralpasta fullkorn

400.0 

gram

Broccoli

200.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Färskost

1.0 

dl

Pepparrot nyriven

2.0 

msk

Dijonsenap ¤

1.0 

msk

Basilika färsk

1.0 

kruka

Gräslök

1.0 

kruka

Rapsolja kallpressad

1.0 

msk

Flingsalt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santa Ana Reserve Malbec Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 874

GBR (GI) / port: 12

Recept: 3497 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 482 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 600.0 gram 44%

Spiralpasta fullkorn 400.0 gram 39%

Broccoli 200.0 gram 2%

Rödlök 1.0 styck 2%

Färskost 1.0 dl 8%

Pepparrot nyriven 2.0 msk 1%

Dijonsenap ¤ 1.0 msk 0%

Basilika färsk 1.0 kruka 0%

Gräslök 1.0 kruka 0%

Rapsolja kallpressad 1.0 msk 3%

Flingsalt 0%

Svartpeppar nymald 0%

Tillagning (20 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet i lättsaltat vatten.
  2. Skär broccoli i buketter. Strimla rödlök.
  3. Då någon minut kvarstår av pastakoket, tillsätt broccolin och låt dem koka med.
  4. Häll av vattnet och lägg tillbaka den kokta pastan, broccolin och lök i kastrullen. Rippla över rapsolja, salta och peppra.
  5. Blanda färskost med pepparrot och dijonsenap. Låt det smälta ihop med den varma pastan under lock.
  6. Skiva och stek falukorv i rapsolja under tiden. Då korven är klar, vänd ner grovt skuren gräslök och basilika i pastan.

Kockens kommentar

Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Pannstekt korv

Liknande recept som Carina Brydlings falu