Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 552

Kcal / portion: 2505

GBR (GI) / port: 89
Recept: 2505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 33%
Kolhydrater: 57%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mörk choklad 60-69% 400.0 gram 86%
Pekannötskärnor 50.0 gram 14%
Kardemumma mald 1.0 tsk 0%
Kokosflingor 1.0 tsk 1%
Kockskolan:
Så tempereras choklad > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Smält choklad i vattenbad (koka upp vatten i kastrull och täck med en djup tallrik. Smält chokladen i tallriken). Läs mer > Så smälts choklad.
- Klä en vanlig brödform med bakplåtspapper. Häll i chokladen.
- Grovhacka pecannötter. Strö dem över chokladen. Strö över kardemumma och kokos.
- Ställ i kylskåp i minst 15 minuter tills det hela har stelnat.
Kockens kommentar
Vattenbad: Koka upp vatten i en större kastrull. Sätt i en mindre skål eller kastrull i vattenbadet. Smält chokladen i skålen. Chokladen måste värmas försiktigt, läs mer > Så smälts choklad.
Fler recept inom Choklad och nougat
Liknande recept som Chokladbars med pecannötter
-
Smälta choklad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Temperera choklad, IMP-metoden och tablering
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyr
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gianduja, hemlagad mjuk chokladnougat
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Wienernougat, klassisk julgodis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ischoklad med russin och rispuffar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ischoklad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Radiokaka, källarkaka, Kalter Hund - ischokladkaka
Tid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Nötbomber
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina