Paprika moussaka (matlåda)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Paprika moussaka (matlåda)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Paprika röd

4.0 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Nötfärs

500.0 

gram

Parmesan

100.0 

gram

Basilika

0.5 

kruka

 

Tomatsås:

 

Kvisttomater

2.0 

st stora

Sambal badjak }

0.5 

tsk

el. sambal oelek }

 

 

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

 

Sallad:

 

Morot

4.0 

styck

Salladslök

3.0 

styck

Pinjenötter

40.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 600

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2401 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 556 gram)

Ingredienser

Visa:

Paprika röd 4.0 styck 6%

Olivolja 2.0 msk 9%

Nötfärs 500.0 gram 38%

Parmesan 100.0 gram 15%

Basilika 0.5 kruka 0%

 

Tomatsås:

Kvisttomater 2.0 st stora 2%

Sambal badjak } 0.5 tsk 0%

el. sambal oelek } 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

 

Sallad:

Morot 4.0 styck 6%

Salladslök 3.0 styck 1%

Pinjenötter 40.0 gram 11%

Olivolja 2.0 msk 9%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Tillagning (40 min )

  1. Tomatsås: Skala vitlök. Klyfta tomater.
    Lägg vitlök, tomater och sambal i en matberedare. Mixa väl.

  2. Sätt ugnen på 200°C.
    Ringla olivolja i en ugnssäker form.
    Dela paprikan på längden. Ta bort det vita.
    Lägg i formen. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

  3. Sallad: Skala morötter och skiva tunt på snedden. Skala och finhacka lök.
    Torrosta (stek utan fett) pinjenötterna i en panna på medelhög värme några minuter. Rör om så att nötterna inte bränns vid.
    Blanda allt med olja och pressa citron över.

  4. Blanda färs med tomatsås.
    Peppra och salta. Riv parmesan.
    Ta ut paprikan. Lägg färs i paprikan, sedan basilikablad och toppa med riven ost.
    Lägg en paprikahalva ovanpå, sedan färs och basilika igen. Sätt in i ugn i 15 min.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Paprika moussaka (matlåda)