Potatismos med bacon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Potatismos med bacon

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis

800.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Bacon tärnad som lättsteks}

150.0 

gram

Senap fransk osötad

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas potatis >

 

 

Om fläsk och bacon >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1409 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 9%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 263 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 800.0 gram 38%

Smör normalsaltat 50.0 gram 26%

Mjölk 2.0 dl 9%

Bacon tärnad som lättsteks} 150.0 gram 25%

Senap fransk osötad 2.0 msk 2%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas potatis > Äts ej

Om fläsk och bacon > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala potatisen och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Om potatisen delas går det snabbare.
  2. Lättstek bacon.
  3. Värm upp mjölk och smält smör.
  4. Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka kastrullen på plattan.
  5. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller med en gaffel. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens. Tillsätt bacon och senap. Smaka av med salt och peppar. Rör om regelbundet så att moset inte bränns vid.

Kockens kommentar

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Potatismos och annat mos

Liknande recept som Potatismos med bacon