Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis

800.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Avokado

3.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1654 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 9%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 310 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 800.0 gram 32%

Smör normalsaltat 50.0 gram 22%

Mjölk 2.0 dl 7%

Avokado 3.0 styck 38%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas potatis > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala potatisen och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Om potatisen delas går det snabbare.
  2. Värm upp mjölk och smält smör.
  3. Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka kastrullen på plattan.
  4. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller med en gaffel. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens. Gröp ur och mosa in avokado. Rör om regelbundet så att moset inte bränns vid.

Fler recept inom Potatismos och annat mos

Liknande recept som Avokadomos