Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 350

Kcal / portion: 267

GBR (GI) / port: 10
Recept: 6663 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 16%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Jäst färsk 50.0 gram 1%
Mjölk 5.0 dl 5%
Smör normalsaltat 125.0 gram 14%
Salt 2.0 krm 0%
Kardemumma krossad 1.0 msk 0%
Strösocker 2.0 dl 11%
Vetemjöl 14.0 dl 44%
Fyllning:
Smör rumsvarmt 200.0 gram 22%
Kanel 0.5 dl 1%
Strösocker 0.2 dl 1%
Garnering:
Ägg 1.0 styck 1%
Nötter 0%
Kockskolan:
Så bakas vetebröd > Äts ej
Om vetebullar > Äts ej
Så formas vetebullar > Äts ej
Kock: Carina
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim 30 min )
- Smula jäst i en bunke.
- Smält smör. Tillsätt mjölk och låt bli fingervarmt, 37°C. Häll mjölkblandningen över jästen och rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt salt, kardemumma och socker. Tillsätt lite mjöl i taget. Arbeta för hand eller i maskin till en smidig deg.
- Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk, cirka 60 minuter.
- Blanda ingredienserna till fyllningen.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Arbeta den lätt. Knåda inte för mycket.
- Kavla ut degen i en rektangel cirka 0,5 cm tjock. Bred fyllningen över.
- Rulla ihop degen från långsidan. Dela rullen i 20-25 skivor.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek, 45-60 minuter under bakduk.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Grovhacka nötter. Pensla bullarna med ägg och strö över nötter. Grädda i cirka 10 minuter tills de får en gyllenbrun färg.
Kockens kommentar
Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en Enkel snäcka av 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.Fler recept inom Vetebröd, vetebullar
Liknande recept som Carinas bullar med nöthack
-
Vetelängd, kanellängd grundrecept
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kanelkrans
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stjärnkrans med eller utan saffran
Tid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Butterkaka, systerkaka, sammanjästa vetebullar i form
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Vetebullar, kanelbullar (knutar)
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Kanelbullar bakad med fördeg (snäckor)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kungsörnen
-
Så formas vetebullar till snäckor och knutar
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Så bakas veteknutar och vetekringlor
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kardemummabullar med vanilj
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Kanelbullar med mandelmassa (snäckor)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan