Carinas bullar med nöthack

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Carinas bullar med nöthack

Lägg till ingredienser

Bullar: 25

Jäst färsk

50.0 

gram

Mjölk

5.0 

dl

Smör normalsaltat

125.0 

gram

Salt

2.0 

krm

Kardemumma krossad

1.0 

msk

Strösocker

2.0 

dl

Vetemjöl

14.0 

dl

 

Fyllning:

 

Smör rumsvarmt

200.0 

gram

Kanel

0.5 

dl

Strösocker

0.2 

dl

 

Garnering:

 

Ägg

1.0 

styck

Nötter

 

 

 

Kockskolan:

 

Så bakas vetebröd >

 

 

Om vetebullar >

 

 

Så formas vetebullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 350

Kcal / portion: 267

GBR (GI) / port: 10

Recept: 6663 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 16%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 76 gram)

Ingredienser

Visa:

Jäst färsk 50.0 gram 1%

Mjölk 5.0 dl 5%

Smör normalsaltat 125.0 gram 14%

Salt 2.0 krm 0%

Kardemumma krossad 1.0 msk 0%

Strösocker 2.0 dl 11%

Vetemjöl 14.0 dl 44%

 

Fyllning:

Smör rumsvarmt 200.0 gram 22%

Kanel 0.5 dl 1%

Strösocker 0.2 dl 1%

 

Garnering:

Ägg 1.0 styck 1%

Nötter 0%

 

Kockskolan:

Så bakas vetebröd > Äts ej

Om vetebullar > Äts ej

Så formas vetebullar > Äts ej

Kock: Carina

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (2 tim 30 min )

  1. Smula jäst i en bunke.
  2. Smält smör. Tillsätt mjölk och låt bli fingervarmt, 37°C. Häll mjölkblandningen över jästen och rör om tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt salt, kardemumma och socker. Tillsätt lite mjöl i taget. Arbeta för hand eller i maskin till en smidig deg.
  4. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk, cirka 60 minuter.
  5. Blanda ingredienserna till fyllningen.
  6. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Arbeta den lätt. Knåda inte för mycket.
  7. Kavla ut degen i en rektangel cirka 0,5 cm tjock. Bred fyllningen över.
  8. Rulla ihop degen från långsidan. Dela rullen i 20-25 skivor.
  9. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek, 45-60 minuter under bakduk.
  10. Sätt ugnen på 200°C.
  11. Grovhacka nötter. Pensla bullarna med ägg och strö över nötter. Grädda i cirka 10 minuter tills de får en gyllenbrun färg.

Kockens kommentar

 Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en Enkel snäcka av 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.

Fler recept inom Vetebröd, vetebullar

Liknande recept som Carinas bullar med nöthack