Lägg till ingredienser

Stora bitar: 24

Ägg

8.0 

styck

Strösocker

10.0 

dl

Vaniljsocker

6.0 

tsk

Salt

4.0 

krm

Kakaopulver

2.0 

dl

Vetemjöl

6.0 

dl

Smör normalsaltat

400.0 

gram

Hallon frysta sockrade

275.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om kladdkaka, brownie >

 

 

Om sockerkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 380

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 12

Recept: 9174 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 16%

Kolhydrater: 53%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 101 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 8.0 styck 5%

Strösocker 10.0 dl 41%

Vaniljsocker 6.0 tsk 1%

Salt 4.0 krm 0%

Kakaopulver 2.0 dl 3%

Vetemjöl 6.0 dl 14%

Smör normalsaltat 400.0 gram 32%

Hallon frysta sockrade 275.0 gram 2%

 

Kockskolan:

Om kladdkaka, brownie > Äts ej

Om sockerkakor > Äts ej

Kock: Carina

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smör. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
  3. Häll i det smälta smöret och de torra ingredienserna i äggblandningen. Rör om till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Strö hallonen jämnt över smeten. Spar några till garnering.
  5. Grädda cirka 30 minuter. Prova med en sticka om den har blivit färdig. Den ska vara lite kladdig.
  6. Låt svalna. Sikta över florsocker. Skär i bitar. Garnera med hallon.

Kockens kommentar

Kladdkaka och brownies tillagas på sockerkakssmet utan bakpulver och med kakao och eller choklad. Kladdkaka vanligen med kakao och brownies oftast med choklad. Kladdkaka ofta i form av tårta eller i portionsform, brownies oftast bakad i form och skuren i rutor. Läs mer > Om kladdkaka, brownies.

Fler recept inom Kladdkaka, brownies

Liknande recept som Hallonbrownies