Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 285
 
    
                Kcal / portion: 467
 
    
                GBR (GI) / port: 6
Recept: 5608 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 14%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 4%
Strösocker 4.0 dl 27%
Vetemjöl 4.0 dl 15%
Bikarbonat, natron 2.0 tsk 0%
Kanel 2.0 tsk 0%
Vaniljsocker 2.0 tsk 0%
Bakpulver 2.0 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 1.0 dl 14%
Morot finriven 6.0 dl 2%
Glasyr:
Philadelphia naturell } 600.0 gram 25%
Florsocker 1.0 dl 4%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Garneringsalternativ:
Pumpakärnor 0.5 dl 3%
Kokosflingor 0.5 dl 2%
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
Kock: Carina
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa ägg och socker pösigt. Riv morötter.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
- Blanda ner oljan och de torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt rivna morötter.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform. Grädda i cirka 40 minuter. Låt svalna.
- Blanda philadelphia, florsocker och juice av citron till glasyr. Bred glasyren över kakan. Skär kakan i bitar.
- Garnera med pumpafrön och kokosflingor.
Kockens kommentar
Morotskaka är sockerkaka med morötter. Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.Alternativ
Fler recept inom Mjuka sockerkakor
Liknande recept som Fluffig morotskaka
- 
                
                    Vanlig svensk sockerkakstårta, vaniljsockerkakaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Genoise, Pan de Spagna, sockerkaka på varmvispade ägg utan bakpulverTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sponge Cake, Gateau éponge (tvättsvamspskaka) - elastisk sockerkakaTid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gammaldags sockerkaka med potatismjöl, utan smör och bakpulverTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Silverkaka, sockerkaka på äggvitorTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Sandkaka, sockerkaka på potatismjöl i bundtformTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    CitronsockerkakaTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Mjuk pepparkakaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    TigerkakaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Mjuk mandelkakaSvårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              