Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 727

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2907 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Quinoa gulvit 2.0 dl 20%
Quinoa svart 2.0 dl 20%
Vatten 2.0 liter 0%
Lantbuljong ekologisk 2.0 msk 1%
Broccoli 500.0 gram 5%
Rödlök 1.0 st stor 2%
Koriander färsk 1.0 kruka 0%
Basilika 1.0 kruka 0%
Fetaost 200.0 gram 20%
Olivolja 0.5 dl 13%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Tillbehör:
Pepparrot färsk 100.0 gram 2%
Yoghurt turkisk 2.5 dl 10%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Ansa och dela broccolin i små buketter.
- Koka upp vatten och fond. Lägg i quinoan. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt broccolin. Koka ytterligare i 5 minuter. Slå av vattnet i ett såll och låt svalna.
- Tillbehör: Skala och finriv pepparrot. Blanda med yoghurt. Pressa i saften av citron. Salta.
- Skala och skiva rödlök. Grovhacka koriander och baslilika. Blanda med quinoan.
- Lägg upp på fat och smula över fårost. Ringla över olivolja. Pressa över citron. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Fungerar som lättare måltid eller som tillbehör till mat. Halvera mängderna om rätten serveras som tillbehör.
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Quinoasallad med feta och broccoli
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan