Choklad- och hasselnötskakor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Choklad- och hasselnötskakor

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 20

Hasselnötskärnor

100.0 

gram

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Farinsocker

2.0 

dl

Skal av apelsin

1.0 

styck

Ägg

1.0 

styck

Vetemjöl

3.0 

dl

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Bakpulver

0.5 

tsk

Mörk choklad 70%

200.0 

gram

Plastfilm

 

 

Bakplåtspapper

 

 

 

Kockskolan:

 

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 502

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4205 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 32%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 42 gram)

Ingredienser

Visa:

Hasselnötskärnor 100.0 gram 16%

Smör normalsaltat 150.0 gram 26%

Farinsocker 2.0 dl 14%

Skal av apelsin 1.0 styck 0%

Ägg 1.0 styck 1%

Vetemjöl 3.0 dl 15%

Vaniljsocker 1.0 tsk 0%

Bakpulver 0.5 tsk 0%

Mörk choklad 70% 200.0 gram 27%

Plastfilm Äts ej

Bakplåtspapper Äts ej

 

Kockskolan:

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Riv apelsinskal. Grovhacka choklad.
  2. Rosta: Hetta upp en torr stekpanna och rosta nötterna i cirka 8 minuter. Gnugga nötterna med en torr handduk så att skalet försvinner. Lägg åt sidan.
  3. Deg: Vispa smör, farinsocker och apelsinskal poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl med vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner detta i smeten. Tillsätt choklad och hela hasselnötter. Rör om. Rulla ihop smeten i plastfilm till en korv. Lägg rullen i frysen 10-15 minuter, tills den är halvhård.
  4. Förvärm ugnen på 175°C.
  5. Forma: Ta ut rullen och ta bort plastfilmen. Skär den i centimetertjocka skivor och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda: Sätt in mitt i ugnen i cirka 8 minuter.

Kockens kommentar

Med rumsvarmt smör blir kakorna lite segare och plattare än med kylskåpskallt smör och kyld deg (läs mer > Om mördeg). Se grundrecept.

Alternativ

Maryland cookies

Sega chocolate chip cookiens

Chokladpinnar

Fler recept inom Skurna småkakor

Liknande recept som Choklad- och hasselnötskakor