Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Bovetegryn

1.0 

dl

Linfrön hela

0.5 

dl

Solrosfrön

0.5 

dl

Pumpakärnor

0.5 

dl

Quinoafrön torkade

0.5 

dl

 

Tillbehör:

 

Frukt

 

 

Mjölk

 

 

Grötkrydda

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gröt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 221

GBR (GI) / port: 6

Recept: 882 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 106 gram)

Ingredienser

Visa:

Bovetegryn 1.0 dl 36%

Linfrön hela 0.5 dl 19%

Solrosfrön 0.5 dl 9%

Pumpakärnor 0.5 dl 19%

Quinoafrön torkade 0.5 dl 17%

 

Tillbehör:

Frukt 0%

Mjölk 0%

Grötkrydda %

 

Kockskolan:

Om gröt > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Blanda alla ingredienserna.
    Mät upp 0,75 dl per portion.
  2. Häll boveteblandningen i en kastrull och fyll på med dubbla mängden vatten, så att det precis täcker grynen. Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter tills vattnet sugits upp.
  3. Servera gärna frukt, grötkrydda och mjölk till gröten. Strö gärna lite grötkrydda över (se recept via länk nedan).

Kockens kommentar

Blanda lämpligtvis en 10-dubbel sats på en gång och spara för framtida bruk.

Passar till

Annes grötkrydda

Fler recept inom Gröt, välling

Liknande recept som Annes bovetegröt