Lägg till ingredienser

Antal frallor: 8

Jäst färsk

25.0 

gram

Äppeljuice

5.0 

dl

Olivolja

0.5 

dl

Vetemjöl

10.0 

dl

Salt

1.0 

msk

Äpple utan skal

1.0 

styck

Muffinsformar (stora)

8.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Om muffins, cupcakes >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 347

GBR (GI) / port: 25

Recept: 2778 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 149 gram)

Ingredienser

Visa:

Jäst färsk 25.0 gram 1%

Äppeljuice 5.0 dl 7%

Olivolja 0.5 dl 14%

Vetemjöl 10.0 dl 76%

Salt 1.0 msk 0%

Äpple utan skal 1.0 styck 2%

Muffinsformar (stora) 8.0 styck Äts ej

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Om muffins, cupcakes > Äts ej

Tillagning (2 tim )

  1. Värm juicen fingervarm, 37ºC.
  2. Deg: Smula jästen i en bunke. Häll på juicen och rör om tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt olivolja, salt och mjöl. Blanda och bearbeta väl. Lägg en duk över bunken. Låt jäsa i 40 minuter.
  4. Knåda: Mjöla bakbordet och knåda degen lätt. Rulla ut en tjock korv och dela i 8 delar per sats. Lägg i bullformar.
  5. Kärna ur och skiva äpple. Tryck ner en skiva i frallorna. Låt jäsa i 30 minuter under duk.
  6. Sätt ugnen på 200ºC.
  7. Grädda bullarna 15 minuter i ugn.

Kockens kommentar

Saltmängden är ganska hög, men ger karaktär åt brödet. Det går bra att minska mängden om du är aktsam om hur mycket salt du äter. Enligt Livsmedelsverket äter svensken dubbelt så mycket salt i snitt än vad som rekommenderas. För mycket salt anses ohälsosamt ur hjärt- och kärlsynpunkt.

Fler recept inom Små bröd, frallor, kuvertbröd

Liknande recept som Äppelbullar