Sparrisomelett på rostat bröd (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sparrisomelett på rostat bröd (förrätt)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

4.0 

styck

Grädde

2.5 

dl

Grön sparris färsk

250.0 

gram

Gul lök

0.5 

styck

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Parmesan

100.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Baguette, bagett

8.0 

skivor

Olivolja

0.5 

dl

Mangoldskott

100.0 

gram

Balsamvinäger röd }

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2457 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 21%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 249 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 10%

Grädde 2.5 dl 37%

Grön sparris färsk 250.0 gram 3%

Gul lök 0.5 styck 1%

Smör normalsaltat 2.0 msk 8%

Parmesan 100.0 gram 15%

Salt och peppar 0%

Baguette, bagett 8.0 skivor 9%

Olivolja 0.5 dl 15%

Mangoldskott 100.0 gram 1%

Balsamvinäger röd } 0%

Tillagning (30 min )

  1. Ansa sparrisen, skär bort torr ände. Skär sparrisen i mindre bitar. Skala och skiva lök.
  2. Hetta upp smör i kastrull på medelvärme. Fräs sparris och lök i cirka 5 minuter. Mixa med mixerstav.
  3. Blanda ägg och grädde i en bunke. Rör ihop detta med sparrismixet. Riv ner parmesan i smeten. Salta och peppra. Rör om.
  4. Hetta upp olja i en mindre stekpanna. Häll i smeten och sänk värmen. Rör om försiktigt så att smeten inte fastnar. När ägget "stannat sig" (stelnat) är omeletten klar. Ta av från plattan.
  5. Hetta upp olivolja i stekpanna. Skiva brödet och stek det gyllenbrunt.
  6. Fördela mangold på tallrikar. Lägg på bröd och omelett. Garnera med lite lök eller grönt. Ringla över lite balsamvinäger.

Fler recept inom Gröna förrätter

Liknande recept som Sparrisomelett på rostat bröd (förrätt)