Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2457 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 21%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 10%
Grädde 2.5 dl 37%
Grön sparris färsk 250.0 gram 3%
Gul lök 0.5 styck 1%
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Parmesan 100.0 gram 15%
Baguette, bagett 8.0 skivor 9%
Olivolja 0.5 dl 15%
Mangoldskott 100.0 gram 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Ansa sparrisen, skär bort torr ände. Skär sparrisen i mindre bitar. Skala och skiva lök.
- Hetta upp smör i kastrull på medelvärme. Fräs sparris och lök i cirka 5 minuter. Mixa med mixerstav.
- Blanda ägg och grädde i en bunke. Rör ihop detta med sparrismixet. Riv ner parmesan i smeten. Salta och peppra. Rör om.
- Hetta upp olja i en mindre stekpanna. Häll i smeten och sänk värmen. Rör om försiktigt så att smeten inte fastnar. När ägget "stannat sig" (stelnat) är omeletten klar. Ta av från plattan.
- Hetta upp olivolja i stekpanna. Skiva brödet och stek det gyllenbrunt.
- Fördela mangold på tallrikar. Lägg på bröd och omelett. Garnera med lite lök eller grönt. Ringla över lite balsamvinäger.
Fler recept inom Gröna förrätter
Liknande recept som Sparrisomelett på rostat bröd (förrätt)
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostade kastanjer med citronsmör
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kronärtkockspannacotta (förrätt)
Tid: 1 tim 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: L Hansson
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fonds d´artichauts gratines, fyllda gratinerade kronärtskocksbottnar (förrätt)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskocka med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tempurasparris med citrondipp (förrätt)
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Chiles rellenos - ostfyllda chilifrukter (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan