Laxfrittata, krämig laxomelett med cheddar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Laxfrittata, krämig laxomelett med cheddar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

200.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Cheddar lagrad

100.0 

gram

Ägg

6.0 

styck

Matlagningsgrädde

2.5 

dl

Olivolja

2.0 

msk

Rucolasallat

25.0 

gram

Honung flytande

2.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd

8.0 

skivor

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 630

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2519 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 13%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 301 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 200.0 gram 14%

Rödlök 1.0 styck 2%

Cheddar lagrad 100.0 gram 14%

Ägg 6.0 styck 15%

Matlagningsgrädde 2.5 dl 16%

Olivolja 2.0 msk 9%

Rucolasallat 25.0 gram 0%

Honung flytande 2.0 tsk 2%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Matbröd 8.0 skivor 25%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala och skiva rödlök. Grovriv ost. Skär lax i mindre bitar.
  2. Knäck äggen i en bunke. Blanda med grädde. Salta och peppra.
  3. Hetta upp olja i panna på medelvärme. Lägg i löken och fräs den en kort stund.
  4. Häll i äggsmeten. Sänk till låg värme. Rör om lätt med träslev så att det inte bräns vid. Tillsätt ost och tärnad lax. Lägg på lock och grädda på låg värme.
  5. När omeletten stelnat rakt igenom, lägg på rucola och ringla över lite honung.

Kockens kommentar

Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Fler recept inom Fyllda omeletter

Liknande recept som Laxfrittata, krämig laxomelett med cheddar