Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 412

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1647 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kantareller färska 6.0 dl 2%
Ägg 4.0 styck 15%
Vetemjöl 1.5 dl 19%
Standardmjölk (röd) 3.0 dl 11%
Salt 1.0 krm 0%
Smör normalsaltat 100.0 gram 44%
Lönnsirap 2.0 msk 5%
Sallat 50.0 gram 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Rensa och grovhacka kantareller.
Lägg ut sallat på tallrik(-ar). - Knäck äggen i en bunke.
Rör/vispa ner mjölet tills klumpfritt.
Vispa ner mjölk lite i taget. Salta lätt. - Hetta upp lite av smöret i stekpanna.
Lägg i en näve (1 dl) kantareller.
Stek kort och häll på 1,5 dl smet.
Låt steka tills stelnat.
Rulla ihop och lägg över på sallatsbädd. - Fortsätt med nästa kantarellpannkaka.
- Ringla över lönnsirap.
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Kantarellpannkaka
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan