Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kantareller färska

6.0 

dl

Ägg

4.0 

styck

Vetemjöl

1.5 

dl

Standardmjölk (röd)

3.0 

dl

Salt

1.0 

krm

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Lönnsirap

2.0 

msk

Sallat

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 412

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1647 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 237 gram)

Ingredienser

Visa:

Kantareller färska 6.0 dl 2%

Ägg 4.0 styck 15%

Vetemjöl 1.5 dl 19%

Standardmjölk (röd) 3.0 dl 11%

Salt 1.0 krm 0%

Smör normalsaltat 100.0 gram 44%

Lönnsirap 2.0 msk 5%

Sallat 50.0 gram 0%

Tillagning (30 min )

  1. Rensa och grovhacka kantareller.
    Lägg ut sallat på tallrik(-ar).

  2. Knäck äggen i en bunke.
    Rör/vispa ner mjölet tills klumpfritt.
    Vispa ner mjölk lite i taget. Salta lätt.

  3. Hetta upp lite av smöret i stekpanna.
    Lägg i en näve (1 dl) kantareller.
    Stek kort och häll på 1,5 dl smet.
    Låt steka tills stelnat.
    Rulla ihop och lägg över på sallatsbädd.

  4. Fortsätt med nästa kantarellpannkaka.

  5. Ringla över lönnsirap.

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Kantarellpannkaka